Yuzu-fyllda petits-choux med kaffesmak

SVÅRIGHET
1H50m

En läcker efterrätt som bara väntar på att upptäckas.
Ingredienser
Till petit-chou-degen
  • 5 ägg
  • 300 g siktat mjöl
  • 150 g smör
  • 50 cl vatten
  • salt
Till kaffekrämen
  • 50 g kaffebönor Qualità Oro
  • 8 äggulor
  • 100 g socker
  • 50 g majsmjöl
  • 1 liter mjölk
Till vispgrädden
  • 30 ml yuzu-juice (eller från någon annan citrusfrukt)
  • 10 cl grädde
Tillredning
Petits-choux

Koka upp vattnet och smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet. Koka på låg värme. Tillsätt en nypa salt. När blandningen lossnar från kastrullens kanter, tar du bort den från plattan och knäcker i äggen ett efter ett. Rör om tills du får en jämn deg. Häll ner degen i en sprits och pressa ut ”puffar” (petits-choux) på en bakplåt. Grädda i 180 °C i 15–20 minuter. Kontrollera dem regelbundet, utan att öppna ugnsluckan.

Kaffekrämen

Koka mjölken med de hackade Qualità Oro-kaffebönorna. Vispa socker med 8 äggulor under 4 minuter tills blandningen får en vitaktig färg. Tillsätt majsmjöl, rör om och häll sedan i den heta mjölken. Häll tillbaka allt i pannan och låt blandningen småputtra i ytterligare 3–4 minuter. Häll ner i en skål genom en sil för att få en extremt slät kräm. Låt svalna och ställ sedan in i kylen.

Vispgrädden

Vispa grädden med juicen från yuzufrukten. Tillsätt en nypa socker om så krävs och låt den sedan vila i kylskåpet. När petits-choux-puffarna är gräddade ska du sticka hål i undersidan av dem med baksidan av en sked. Använd sedan en sprits för att fylla dem med kaffekrämen.

Presentationen

Dekorera petits-choux-puffarna med vispgrädde istället för florsocker. Pudra med malet Qualità Oro-kaffe.

Metod

Till petits-chou-degen

Koka upp vattnet och smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet. Koka på låg värme. Tillsätt en nypa salt. När blandningen lossnar från kastrullens kanter, tar du bort den från plattan och knäcker i äggen ett efter ett. Rör om tills du får en jämn deg. Häll ner degen i en sprits och pressa ut ”puffar” (petits-choux) på en bakplåt. Grädda i 180 °C i 15–20 minuter. Kontrollera dem regelbundet, utan att öppna ugnsluckan.

 

Till kaffekrämen

Koka mjölken med de hackade Qualità Oro-kaffebönorna. Vispa socker med 8 äggulor under 4 minuter tills blandningen får en vitaktig färg. Tillsätt majsmjöl, rör om och häll sedan i den heta mjölken. Häll tillbaka allt i pannan och låt blandningen småputtra i ytterligare 3–4 minuter. Häll ner i en skål genom en sil för att få en extremt slät kräm. Låt svalna och ställ sedan in i kylen.

 

Till vispgrädden

Vispa grädden med juicen från yuzufrukten. Tillsätt en nypa socker om så krävs och låt den sedan vila i kylskåpet. När petits-choux-puffarna är gräddade ska du sticka hål i undersidan av dem med baksidan av en sked. Använd sedan en sprits för att fylla dem med kaffekrämen.

 

 

Presentation

Dekorera petits-choux-puffarna med vispgrädde istället för florsocker. Pudra med malet Qualità Oro-kaffe.

 

 

Förslag till kvällens måltid: låt dessa recept inspirera dig!

MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Kaffegranita med ricottakräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU