TILLBAKA
2 minuti
The Factory of Taste

Delicious Identities – specialrecept från bröderna Cerea och Davide Oldani

Publicerat den 11 oktober 17

En espresso, två recept, tre kockar med Michelin-stjärnor.
Tradition, forskning och innovation kombineras i en uppdaterad tolkning av den typiska italienska frukosten för att fira den fjärde upplagan av Delicious Identities.

 

Bröderna Roberto och Enrico Cerea från Identità New York och Davide Oldani från Identità Chicago ger oss sitt personliga ”Buongiorno!” tillsammans med Lavazza, sponsor av initiativet, genom att skapa två exklusiva recept som passar på den allra finaste italienska restaurangen.

”En frukostdelikatess: nöjet att börja dagen med något sött, som tillfredsställer både själ och gom”.
Roberto Cerea

En muffins gräddad till perfektion med en mild yoghurt- och kaffekräm: en kombination som passar perfekt när du avnjuter den på morgonen tillsammans med en espresso. En frukost som omgående skapar en känsla av hem och familj och väcker glädjen av att vara med varandra.

 

Smaken och den unika kaffearomen: Detta ger karaktär och fungerar som en röd tråd som knyter samman dessa recept. De två bröderna har valt att krossa kaffebönorna, som sedan genomgår en andra semirostning i ugnen, ett viktigt steg för att väcka alla de organoleptiska egenskaperna till liv.

 

Ett enkelt recept med en hemlik doft, för ett italienskt ”Buongiorno!”.
Familjen och barndomsminnen ligger bakom kocken Davide Oldanis skapelse.

”Ett snack i italiensk stil, som domineras av kaffe och åtföljs av traditionella smaker”.
Davide Oldani

Skaparen av POP-köket, Davide Oldani, styr alltid sin forskning mot en fusion mellan begreppen tradition, hög kvalitet och tillgänglighet. Detta har lett till en arbetsrelation med Lavazza som pågått i snart 10 år.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgsx1
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgdx1

Det är just hans ständiga återkomst till tradition, i ett alltmer avancerat samhälle, som har inspirerat denna skapelse.
Oldani föreslår ett kaffe tillagat i mokabryggare tillsammans med marmelad av tre färska frukter och ett lätt, delikat bröd som bakats med en nyskapande teknik: sifonen.

 

Ett verkligt uritalienskt snack med dofter och smaker som har förmåga transportera dig tillbaka i tiden.

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H 30m
Chokladmousse

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU