TILLBAKA
Meno di un minuto
A cup with

David Portier

Chef för bollkallarna

 

David är chef för bollkallarna: Han leder en grupp på över trehundra personer som samlas i Paris varje år, under de tre veckor som Roland-Garros spelas.

 

”Jag har haft det här jobbet sedan 2003 [...] det är en hyllningen till tennisen, det är ett nöje att vara här”, berättar han med han njuter av en iscappuccino för att svalka sig i dagens hetta. De flesta är pojkar mellan tolv och sexton år, från skolor över hela landet.

 

 

Alla kandidater måste visa upp goda resultat både från skolan och tennisbanan för att förtjäna sina tre veckor hos oss på Roland-Garros. David beskriver sitt arbete med att leda denna gigantiska grupp av människor, som inkluderar ansvariga för banunderhållet och gruppchefer.

 

Inte ens regn kan stoppa den väloljade maskin som Davids lag är. Och ofta får de oväntade belöningar för sina ansträngningar. ”För två år sedan blev de tvungna att ta en paus på grund av det dåliga vädret. Novak Djokovic bjöd in en bollkalle att sitta med honom. Det var ett underbart ögonblick, de skålade med varandra och publiken var förtjusta över den extra underhållningen – fantastiskt! En trevlig reklam för turneringen och för vårt arbete”.

 

David Portier
David Portier

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
Det perfekta paret

Manifesto

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
En stigande stjärna

Agassis dagbok

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Galleri Roland-Garros 2018

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Australian Open 2018

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
US Open 2017

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Australian Open 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
US Open 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Wimbledon 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Roland-Garros 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Wimbledon 2017

Galleri

UPPTÄCK MER