!Tierra! Brasile

Intensiv espresso med toner av mörk choklad och hasselnöt.
70% semi-tvättad och soltorkad Arabica
30% tvättad Conillon Robusta

  • PREMIUMBLANDNING
En överlägsen blandning,
med en raffinerad smak
En överlägsen blandning av brasilianska Arabica-bönor och ”Conillon” – en variant av tvättade Robusta-bönor – vilket skapar ett espressokaffe med intensiv profil och elegant smak. Blandningen kännetecknas av fylliga toner som fyller gommen med en perfekt balans av sötma, kakao och hasselnötter. En skonsam rostning, som följer den gamla ”trummetoden”, garanterar ett perfekt espressokaffe.
Fyra goda skäl att välja ¡TIERRA!
Hållbarhet
Lavazza ¡TIERRA! är resultatet av Lavazzas etiska engagemang för hållbarhet, i samarbete med Rainforest Alliance, en icke-statlig organisation som främjar arbetarsamhällens rättigheter och välbefinnande. Organisationen certifierar gårdar som måste uppfylla rigorösa sociala och miljömässiga krav.
Kvalitet
Genom att välja Lavazza ¡TIERRA! får du garanterat en produkt av högsta kvalitet tack vare blandningens ursprung, produktionsprocessen, det noggranna sökandet efter de bästa kaffebönorna och den perfekt balanserade rostningen av bönan, från utsidan ända in i kärnan.
Variation
Blandningarna i sortimentet Lavazza ¡TIERRA! finns för espresso och filter, för att uppfylla alla smakbehov när som helst under dagen. De finns även i olika storlekar, för de riktiga kaffekännarna.
Multietnicitet
Projektet Lavazza ¡Tierra! har samarbetat med flera mindre producentsamhällen i Etiopien, Vietnam, Brasilien, Indien, Peru, Honduras och Colombia.
Föreningen mellan brasilianska Arabica-bönor och Conillon.
  • Arabica och Robusta

    SAMMANSÄTTNING

  • Settimo Torinese, Italien

    ROSTERI

tierra-brasile-100-banner-m
PROFIL OCH ROSTNING
Ett delikat mellanrostat kaffe
Aromatiska toner
Mörk choklad
Torkad frukt
Rostning Delikat
Brasilien

Conillon produceras på en bergssluttning söder om Espirito Santo, på en höjd av 200–600 meter över havet. Området kännetecknas av ett varmt och fuktigt klimat. Bönorna torkas med indirekt värme.

30 % hållbart odlat kaffe

¡Tierra! Brasile innehåller bönor från noggrant utvalda gårdar som är 30 % certifierade av Rainforest Alliance.