4 tips för godare bryggkaffe
Doften av nybryggt kaffe har en unik förmåga att kittla doftsinnena i näsan. Här kommer fyra enkla tips hur du får ditt bryggkaffe att smaka ännu mer och ännu godare.
1. VATTNET SKA VARA SVALT OCH SYRERIKT
Spola vattnet hårt så att det blir syresatt. Svalt vatten gör att temperaturen på kaffet blir mer exakt.
2. ANVÄND SYREBLEKT, VITT FILTER
Bruna filter innehåller mycket pappersrester vilket gör att kaffet smakar papper. Använd syreblekta, vita filter – de är mest miljövänliga.
3. FÖRFUKTA FILTRET
Sätt filtret i hållaren och spola med kallt vatten. Det fixerar filtret så att det inte viker ner sig, dessutom suger det inte åt sig av det vatten som är avsett för kaffet.
4. FÖRVARA KAFFE RÄTT
Luft är kaffearomernas fiende nummer ett. Låt kaffet ligga kvar i förpackningen och förslut den noga, förvara den mörkt och svalt men inte i kylen, det är för kallt.