Moreno Cedroni

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia) Clandestino Susci Bar (Portonovo) och Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Moreno Cedroni föddes i Ancona 1964.

Tjugo år senare öppnade han Madonnina del Pescatore, en lyxrestaurang undangömd i regionen Le Marches fantastiska omgivningar. Han fick sin första Michelin-stjärna 1996, Veronellis ”Sole”-pris 1999 och tre gafflar från Gambero Rosso 2000.


I början av det nya årtusendet öppnade han Clandestino Susci Bar – en referenspunkt för älskare av rå fisk – i Portonovo-bukten i Ancona. Cedroni var en pionjär inom kreativitet och innovation inom restaurangvärlden, och 2003 skapade han de första fiskbaserade delikatesserna på Anikò i Senigallia. Samtidigt skapade han Officina, en experimentell CE-märkt verkstad, där kallskuren fisk, fisk på burk, konserver, sylt, såser och andra utvalda produkter produceras.
I januari 2004 presenterade Moreno Cedroni sin nya bok, ”Multipli di Venti” (Flerfaldigt tjugo), där han berättar historien om de första tjugo åren av sin karriär.

 

2005 blev han ambassadör för varumärket Lavazza. Året efter hyllades han med ytterligare en Michelin-stjärna för Madonnina del Pescatore.

I oktober 2008 utsågs han till vinnare av Kungsfenan The Swedish Seafood Award, för sin förmåga och teknik att hantera råvaror, och för sin kreativitet och förmåga att kombinera tradition och innovation i köket.
År 2011 gav han ut ”Maionese di fragole” (Jordgubbsmajonnäs) på förlaget Mondadori, den första boken som kombinerar berättande med tips för att lära barn om mat och recept – en blandning av uppfinning och omtolkning.
År 2012 utsåg Wall Street Journal Madonnina del Pescatore till en av de tio bästa fiskrestaurangerna i Europa.

Cedronis nya bok, ”Susci più che mai” (Sushi mer än någonsin), publicerades av Giunti och kom ut 2014. Samma år gick Cedroni med i styrelsen för FIPE (Italienska förbundet för offentliga inrättningar), och året efter blev han ambassadör för Expo.

År 2017 stod Moreno Cedroni värd för det italienska programmet Top Chef tillsammans med Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco och Annie Féolde.

Känd som uppfinnaren av sushi i italiensk stil utnämndes Moreno Cedroni i februari 2018 till norsk lutfiskambassadör av Norges sjömatråd, tack vare sin ytterst djupa kunskap om fisk och hans innovativa omtolkning av den som ingrediens i köket. 

 

Genom sin karriär har han deltagit i många stora gastronomiska konferenser som till exempel Identità Golose, Lo Mejor de la Gastronomía, Gastronomika och Omnivore. Han har också engagerat sig i många samarbeten och konsultroller, bland annat med Moschino, San Resort, Baglioni Hotels, Lavazza, San Pellegrino och McCann.

Hans kök anses vara krävande, ett modernt laboratorium, flexibelt och sammansatt. Han håller fast vid principerna om enkelhet, och förenar traditionens klassiska natur med nyare element. Menyn på Madonnina del Pescatore omfattar många nyanser. Det finns till exempel en humoristisk ton, som finner sitt mest framgångsrika italienska uttryck i alla menyer som bär Cedroni-signaturen.

La madonnina del pescatore

I restaurangen Madonnina del Pescatore i Senigallia leder Michelin-kocken Moreno Cedroni ett krävande, flexibelt och sammansatt kök som inriktar sig på fisk. Gastronomiska måsten inkluderar sushin, piggvaren och frukosten.

De andra kockarna

Bröderna Costardi
SE BIOGRAFIN

Davide Oldani
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Alfredo Russo
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN