Salon du Chocolat

Lavazza på Salon du Chocolat 2017 

Lavazza och Eraclea, två symboler av Made in Italy, som står för kvalitet för kaffe respektive varm choklad har gjort sin triumferande återkomst till Milanos Salon du Chocolat. Mässan är ett unikt tillfälle att samla maîtres chocolatiers och crème de la crème från branschen med många olika evenemang, utställningar och kulturella aktiviteter. Den skapades i Paris år 1994 i syfte att låta allmänheten upptäcka choklad i alla dess former. Idag omfattar den 30 städer på fyra olika kontinenter och anses vara världens viktigaste firande av ”Gudarnas mat”. Sedan 2016 har det också hållits i Milano.

Gott om smakprov och goda måltider 

Lavazza, evenemangets huvudsponsor för tredje året i rad, presenterade de utsökta produkterna som de utformat uteslutande för restaurang- och cateringbranschen. ¡Tierra!-blandningen, odlad på certifierade Rainforest Alliance-farmer, stal showen. Denna kollektion av raffinerade blandningar som skapats med stort kunnande av Lavazza ger en perfekt syntes av smaker från de platser där kaffet växer. Sensory Bar ordnade en provsmakning av specialutgåvan av Kafa, en 100 % Arabica av extremt hög kvalitet, i kombination med rom, aromatiserade viner och gran cru-choklad. Den berömda konditorn och ambassadören för varumärket Lavazza, Loretta Fanella, bjöd på en matlagningsshow där hon visade en mandel- och banankonfekt med Lavazzas Kafa-kaffe och en chokladkaffepudding med en kaka smaksatt med anis och Lavazzas ¡Tierra!-kaffe. Dennis Zoppi, tillsammans med den nära vännen Luca Andrè från Vegan Academy, blandade istället olika cocktails baserade på Lavazzas ¡Tierra! och Kafa.