Sigep 2017

Lavazza ¡Tierra! exklusivt uppdagat på Sigep 2017 

Lavazza var också närvarande vid den 38:e upplagan av Sigep, den internationella mässan, som med sina provsmakningar, seminarier, tävlingar och laboratorier för glass, konditorivaror, bakning och kaffebryggning har blivit det ledande italienska evenemanget för sötsaker. Detta var det perfekta tillfället att för första gången presentera den nya blandningen ¡Tierra! Colombia, som förhöjer det förstklassiga ¡Tierra!-sortimentet med hållbar kvalitet och smak, producerad på certifierade Rainforest Alliance-farmer, där en utmärkt produktion, respekt för miljö och samhällsansvar kombineras. En ny produkt som införlivar de senaste trenderna i kaffebranschen: hållbarhet, vikten av ursprungsort och framställning av produkterna.

Multisensorisk underhållning

På Sigep 2017 introducerade Lavazza även en specialupplaga av ”Kafa”, en av världens mest prisade kaffesorter. Det är ett exklusivt single-origin-kaffe av högsta kvalitet från Etiopiens skogar, där kaffe växer vilt nästan helt utan ingripande från regionens invånare. Sinnesupplevelsen av denna utsökta 100 % Arabica är lika unik som dess ursprung – en tydlig struktur och en bouquet av aromer och dofter, där de intensiva blommiga inslagen framträder. Denna specialupplaga av Kafa kännetecknas av utvecklingen av dess sensoriska profil och eleganta förpackning med distinkta toner och en design som framhäver dess exklusivitet. För att markera tillfället höll några av de viktigaste kockarna på den nationella scenen speciella sessioner och gav liveförevisningar av exklusiva recept, i kombination med nya Lavazza-blandningar, erhållna med hjälp av olika extraktionsmetoder. Framför allt tog bröderna Christian och Manuel Costardi itu med Alteco, medan Kafa kom till liv i händerna på den berömda konditorn Loretta Fanella. En extraordinär upplevelse var den sinnliga resan som organiserades av Lavazzas utbildningscentrum, där professionella baristas guidade besökare genom olika metoder för kaffeframställning och extraktion, bland annat komplexiteten hos latte-konst och mixologi. Bland dessa fanns bartendern Dennis Zoppi, som blandade kaffe i särskilda alkoholhaltiga drinkar i en helt ny, multisensorisk typ av eftermiddagsunderhållning.