World’s 50 Best-restauranger

På världens bästa restauranger dricker de Lavazza

Restaurangen som utsågs till vinnare av World’s 50 Best Restaurants 2018 var Osteria Francescana under Massimo Botturas ledning, vår varumärkesambassadör sedan 2013. I själva verket har den årliga klassificeringen som upprättats av över tusen kulinariska experter givit ögonblicksbilder av unika och mångsidiga kulinariska destinationer alltsedan 2002. Tack vare juryn som består av över 1 000 kulinariska experter ger den årliga listan över världens bästa restauranger en ögonblicksbild av några av de mest besökta destinationerna för alla som vill prova unika och varierade kulinariska upplevelser. År 2017 var Lavazza inte bara sponsor för evenemanget, utan framträdde också som initiativets stjärna tillsammans med Massimo Bottura.

Kafferitualen, omprövad 

Faktum är att den trefaldigt belönade Michelin-kocken från Modena fick inspiration från kvaliteten och mångsidigheten hos Lavazzas ¡Tierra!-blandning, för att slå sina gäster med häpnad med kanderad bergamott, kapris, oregano, mandelgranita, havssalt, citronskal och kaffepulver. ”Kom till Italien med mig - Vieni in Italia con me” var den välsmakande omtolkningen av den traditionella sicilianska granitan, serverad i en Lavazza Puraforma-espressokopp. Det här var en rätt som försökte ifrågasätta de vanligaste fördomarna om kaffe, och den var snarare salt än söt, kall snarare än varm, och den serverades i början av måltiden i stället för i slutet. På detta sätt befäste Lavazza återigen sig som varumärket för förstklassig gastronomi världen över. Tack vare sitt utbildningscentrum grundades också den första espressoskolan i Italien år 1979 och som i över 30 år ägnat sig åt att experimentera med kaffe och som idag kan skryta med 50 filialer världen över.