Coffee Sapiens:

Boken med allt som finns att veta om kaffe

Ferran Adrià använder sin Sapiens-metod för att få en fullständig förståelse av den västerländska gastronomins alla aspekter.

Med Lavazzas hjälp är det nu kaffets tur.

Alltsedan elBullifoundation grundades 2013 har Ferran Adrià ägnat större delen av sin tid åt forskning. Hans mål är att med hjälp av kokkonstens språk inspirera till kreativitet inom alla dess områden. För att lyckas med det har Ferran tagit sig an en stor utmaning: en serie banbrytande böcker som syftar till att behandla varenda aspekt av västerländsk gastronomi.

 

Bokserien går under namnet elBullipedia och har som syfte att utforska varje ämne koncist men ändå grundligt. Det görs med hjälp av Ferrans Sapiens-metod, som grundar sig på ”innovation through understanding”. Experter inom samtliga områden har involverats för att genom metoden sammanställa all information som är viktig för att förstå ett givet ämne. På så vis uppstod de tre första volymerna i serien: Vin, Drycker samt Cocktails.

För att få en förståelse för kaffe som sträcker sig långt bortom kaffekoppens kant skapades på samma sätt Coffee Sapiens-volymen. Genom insamling av kunskap med olika perspektiv författade Ferran boken tillsammans med Lavazza och det gastronomiska universitetet i Pollenzo. Projektet var en naturlig utveckling av Ferrans efterforskningar, då han alltid varit fascinerad av kaffets möjligheter. 

 

Ferran Adrià har varit varumärkesambassadör för Lavazza sedan år 2000. Arton år senare förenades vi för att tillsammans dela all vår kunskap om kaffe: hur det uppstod, på vilka sätt det har utvecklats, vad det representerar för den västerländska kulturen och hur man ska visa kaffet den respekt det förtjänar. Oavsett om du är yrkesverksam inom branschen, en kaffekonnässör eller bara är intresserad av ämnet, kommer Coffee Sapiens att berika dina kunskaper om kaffe.

”Den resa som Lavazza och jag tillsammans påbörjade för över 20 år sedan har fått mig att tänja på gränserna för mitt experimenterande och har drivit min vilja att analysera varje aspekt av kaffe ur Sapiens-metodens perspektiv”

Ferran Adrià

Författaren

Kock, matfilosof, allsidig nyskapare: Ferran Adrià har i över 20 års tid varit en av de mest inflytelserika personerna inom kokkonstens värld.

UPPTÄCK MER

Boken

Det senaste steget i samarbetet mellan Ferran Adrià och Lavazza vidgar återigen vyerna inom kaffets värld.

Välkommen till Coffee Sapiens värld

En kopp kaffe ”down under”
UPPTÄCK MER

Litterära kaféer
UPPTÄCK MER

Kaffets historia
UPPTÄCK MER
Training Center

Lavazzas Training Center är det största italienska och internationella centrumet för studier om kaffe. I mer än 25 år har det utbildat de bästa proffsen som arbetar inom mat- och dryckesbranschen, främjat den italienska espressokulturen globalt och experimenterat med nya blandningar.

UPPTÄCK MER