BLI EN MÄSTARE PÅ ESPRESSO

 

ALLT BÖRJAR MED EN ESPRESSO

Espresso är grunden i varenda cappuccino, caffè latte och macchiato du dricker. Alla kaffedrycker bygger på en riktigt bra espresso, bryggd på bönor som rostats långsamt för att locka fram den där djupa, mustiga smaken av italiensk kaffekultur när den är som bäst.

 

BLI EN MÄSTARE PÅ ESPRESSO MED VÅR DIGITALA KAFFEUTBILDNING 

Vill du bli en mästare på espresso? Gå då vår digitala kaffeutbildning som du hittar på:

kampanj.alltommat.se/lavazza

 

För att få tillgång till utbildningen behöver du köpa valfri espressoprodukt från Lavazza. Ange sedan siffrorna i produktens streckkod som lösenord.

 

 

Lavazza Espresso range

Kraftig och smakrik espresso med toner av bitter mörk choklad och kryddor.

Espresso Barista Gran Crema
UPPTÄCK MER

Ett mjukt och lent kaffe med blommiga inslag och mild smak av choklad.

Espresso Barista Perfetto
UPPTÄCK MER

Ett intensivt och syrligt kaffe med blommig toner och fruktig sötma.

Espresso Italiano Classico
UPPTÄCK MER

Ett intensivt och syrligt kaffe med blommig toner och fruktig sötma.

Espresso Italiano Classico
UPPTÄCK MER

Tipsen som gör dig till en mästare på espresso

Creman ska vara 10% av espressons totala volym.  

Man behöver ca 50 bönor för att göra en espresso.

Espresson föddes i Turin 1884. Det är italienaren Angelo Moriondo vi ska tacka för vår älskade dryck!

En espresso ska avnjutas på en temperatur av 75 till 80 grader. Var försiktig, så att du inte bränner din tunga! 

Koppen ska ha en temperatur mellan 35 och 40 grader. 

Vattnet måste vara hett, med en ideal temperatur mellan 88 och 95 grader. 

Ha tålamod! Det ska ta 25 till 30 sekunder för en espresso att bli klar. 

Creman ska ha en gyllene hasselnötsfärg.

Ju tidigare du dricker den, desto godare är den! Vänta helst inte mer än 2 minuter. 

banner-tazza-d