Albert Adrià

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Ticket, Niño Viejo, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900 och Enigma (Barcelona). 

Albert Adrià föddes 1969 i Katalonien. År 1985 avslutade han sina studier för att ägna sig åt den kulinariska världen och vid bara 16 års ålder öppnade han tillsammans med sin bror Ferran restaurangen elBulli, vilken snabbt kom att bli en av världens bästa restauranger.

 

Där skaffade han sig erfarenhet av kökets alla stationer men förtrollades av den mystiska ensamheten som krävs för att tillverka bakverk. 1987 blev han därför restaurangens chefskonditor och i tjugo år experimenterade han med recept inom det allra senaste när det kommer till molekylär gastronomi, en filosofi som också utvecklades av Ferran.

Albert lämnade elBulli 2006 i jakt på nya upplevelser och öppnade Inopia Classic Bar, en tapasbar i centrala Barcelona. Den följdes av en serie nya koncept, inklusive Bodega 1900, Yauarcan och Pakta, alla grundade i staden. När elBulli stängde 2011, skapade bröderna Adrià elBarri, en ”nöjespark med kulinariskt tema”. ElBarri fortsätter än idag att expandera med nya Michelin-belönade restauranger. Den senaste, och mest ambitiösa, av dessa kallas Enigma.

År 2015 öppnades Heart på Ibiza, en upplevelse som blandar bröderna Adriàs gastronomiska kreativitet med Cirque du Soleils spektakulära föreställningar.

Albert Adriàs ambassadörskap för varumärket Lavazza utgörs till stor del av boken ”Cooking Coffee”. Den innehåller en samling recept av olika kockar som alla inkluderat en speciell råvara: Lavazza-kaffe. I recepten är råvaran mer än endast ett smakämne, det är upphöjt till rättens stjärna.

De andra kockarna

Virgilio Martinez
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN