Alfredo Russo

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Dolce Stil Novo (Reggia di Venaria).

Alfredo Russo föddes i Turin 1968 och vid endast 13 års ålder upptäckte han sin passion för matlagning och bestämde sig för att följa den. Först genom att skriva in sig på en restaurangskola och senare genom att arbeta sig upp genom leden i tre Michelin-restauranger i Piemonte.

 

Så började Alfredos kulinariska äventyr, med en resa genom haute cuisine som stärkte hans mänskliga sinne och förberedde honom för hans framtida revolutionära skapelser.

 

År 1990 gick de mesta av hans ansträngningar till invigningen av den egna restaurangen, Dolce Stil Novo, som grundades i samarbete med hans fru Stefania i den lilla staden Cirié i utkanten av Turin. Det är den enda restaurangen som ligger inuti ett palats, Reggia di Venaria. Det är en plats med en enorm charm, som imponerar på besökarna med sin skönhet och storhet och som erbjuder en fantastisk utsikt. Restaurangen belönades med en Michelin-stjärna bara tre år efter invigningen.

I slutet av 2008 flyttade Dolce Stil Novo till världsarvslistade Reggia di Venaria-palatset. Följaktligen är Alfredo Russo inte bara ett namn kopplat till en restaurang som belönats med en Michelin-stjärna, utan är också liktydigt med en bredare filosofi för gastronomi och gästfrihet, som syftar till att utveckla nya koncept för stora och små hotellkedjor i Europa, Asien, Mellanöstern och Amerika.

 

År 2004 nominerade den kulinariska guiden l'Espresso honom till Italiens bästa unga kock.

Dolce Stil Novo


Namnet ”Dolce Stil Novo” (Ljuv ny stil) valdes av Alfredo Russo eftersom han ”ville erbjuda en ny matlagningsstil jämfört med andra restauranger i området, och Dolce Stil Novo hade en fin klang”. Hans matlagning har en enorm respekt för det förflutna och är ständigt på jakt efter enkelhet, för linjer och lösningar som kan kombinera smak och festlighet. Hans rätter är aldrig tunga, utan istället rätt eleganta på ett sorglöst, glatt sätt.

 

 

De andra kockarna

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFIN

Luca Fantin
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Igor Macchia och Giovanni Grasso
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco