Andrea Camastra

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Senses (Warszawa)

Den italienska kocken Andrea Camastra, född 1980 i Monopoli, är en mästare i smak- och sensoriska kombinationer. Hans kärlek och respekt för naturliga produkter kommer från hans födelsestad Bari – en plats som är känd för sin tradition av färsk rå fisk.

Andrea har utövat sitt hantverk på några av de bästa restaurangerna i världen. Han utnämndes till Årets kock North England, Framtidens kock 2015 och Årets kock 2017 av Gault & Millau Guide, och har även fått en Michelinstjärna för sin restaurang Senses i Warszawa. 

I juni 2019 gick han med i Lavazza Top Gastronomy som det italienska varumärkets första ambassadör i Polen. Detta med syftet att skapa nya recept som presenterar kaffe som protagonist i alla dess former – allt utifrån hans egen skicklighet och ständiga experimenterande.

 

Andrea behärskar den internationella kulinariska diskursen och är en förespråkare av Hervé This matlagningsteknik ”note by note” – en ny metod för gastronomi som använder rena föreningar, extrakt från naturliga ingredienser och smak- och doftmolekyler som klonas för att sedan appliceras i köket. 

Andrea är fascinerad av matens kemi. Genom sitt samarbete med forskaren Wiktor Faliszewski skapar han nya rätter och smaker som inte existerar naturligt.

 

Vad annat kan sägas om honom? Han älskar att lyssna på jazz och brasiliansk musik, hans verkliga inspiration i köket!

lavazza_top_gastronomy_mosaic_4
lavazza_top_gastronomy_mosaic_3

De andra kockarna

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Igor Macchia och Giovanni Grasso
SE BIOGRAFIN

Davide Oldani
SE BIOGRAFIN

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN