Bröderna Costardi

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Ristorante Hotel Cinzia (Vercelli). 

Det här är en berättelse om passion, en berättelse som börjar på Vercellis risfält, där arbetare måste tillbringa hela dagen med vatten upp till knäna, i en kamp mot både myggor och vattenormar. Deras beslutsamhet skiljer sig inte så mycket från bröderna Christian och Manuel Costardis, födda 1978 respektive 1987. De är äkta produkter från omgivningen, med en meny med fler än 25 olika versioner av risotto, en symbol för Made in Italiy-köket som ännu inte är lika vanligt som pasta.

 

Den äldsta brodern, Christian, fullbordade både karaktär och djärvhet vid bara 21 års ålder när han blev souschef på Westin Europa & Regina Hotel i Venedig. Efter två år begav han sig hemåt och återvände till hotellet Cinzia, som ägts av familjen i fyra generationer, och revolutionerade dess kök. Och fastän det är sant att råvaran gör hela skillnaden, har även den högst värderade arboriosorten liten betydelse om den inte kombineras med kreativitet och teknik.    

Det tog inte lång tid för deras skicklighet att uppmärksammas, och 2009 belönade kritikerna dem med en Michelin-stjärna och priset Årets unga talanger från den kulinariska guiden Espresso (Cavit-priset).

2015 började de samarbeta med Lavazza, och fick priset för bästa espressokaffe från restaurangguiden L'Espresso. Det året, under Melbourne Food & Wine Festival, skapade de ett antal recept med Kafa. Ett av dessa, risotto med kaffe- och parmesangrädde, kom även att presenteras i en video för webbplatsen Great Italian Chefs.

Hotel da Cinzia

Menyerna av bröderna Costardi, som ständigt strävar efter kvalitet och fräscha idéer för omtolkning, bygger på fyra principer: känsla, land, passion, utveckling. Ris pekas ut som stjärnan bland deras rätter. Den är inte bara utgångspunkt i deras huvudrätter, utan också i deras efterrättsskapelser när de är ute efter en söt variation. 

 

Ristorante — Hotel Cinzia

Adress: Corso Magenta 71, 13100 Vercelli VC

Telefon: 0161 253585

De andra kockarna

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFIN

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Igor Macchia och Giovanni Grasso
SE BIOGRAFIN

Maurilio Garola
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN