Carlo Cracco

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Ristorante Cracco och Carlo e Camilla in Segheria (Milan). 

Den Vicenza-födda Carlo Cracco är som många andra kockar en globetrotter. Detta då det är välkänt att erfarenhet, observation och kunskap spelar en viktig roll för att skapa ett bra kök.

1986 påbörjade han sin professionella karriär på Gualtiero Marchesi i Milano, den första italienska restaurangen att belönas med tre Michelin-stjärnor.

Sedan dess har han tagit sin kulinariska stil till ett antal städer så som; Savona, Paris, Florens, Brescia, Cuneo och därefter tillbaka till Milano. Där blev han inbjuden av familjen Stoppani, ägare till de kändaste delikatessbutikerna i landet sedan 1883, att öppna Ristorante Cracco-Peck. Där antog han rollen som köksmästare. Sedan 2018 har han styrt över restaurangen som idag endast benämns Cracco. 

Vad mer kan sägas om honom? Att han är en optimistisk man som älskar utmaningar – särskilt i köket.

 

Cracco gillar kombinationer av smaker, men han är inte en av dem som blandar endast för det enkla nöjet att få skapa kontrast. Hans filosofi är en syntes: i slutändan är det inte skillnaden som framhävs, utan den nya smaken som har bildats. Det handlar inte bara om att kombinera smaker, det är istället ett sätt att genom forskning skapa nya smakupplevelser. 

Idag är Carlo Cracco ordförande för den ideella föreningen Maestro Martino, vars huvudsyfte är att främja äkta matlagning och italienska delikatesser av högsta kvalitet.

 

I åratal har han agerat som en ambassadör i samarbete med IFAD, ett specialiserat FN-organ inriktat på tillväxten av jordbruksverksamhet. IFAD gör det möjligt för fattiga landsbygdsbefolkningar att uppnå större livsmedelssäkerhet, att förbättra kvaliteten på sina livsmedel och stärka deras anpassningsförmåga.

Cracco i Galleria

Cracco i Galleria är en sober, raffinerad och luftig restaurang där det inte finns brist på klassiska rätter. Där serveras allt från karamelliserad rysk sallad till marinerad äggula, från  saffransrisotto med benmärg till piggvar med kakaoskal. I alla rätter samsas tradition och innovation i harmoni.

De andra kockarna

Loretta Fanella
SE BIOGRAFIN

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFIN

Pietro Leemann
SE BIOGRAFIN

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFIN

Luca Fantin
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN