Bröderna Cerea

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Da Vittorio (Brusaporto) och Bistrot Vicook 

(Flygplatsen Orio al Serio). 

 Det är svårt att hitta en meny som är frukten av ett lagarbete i samma utsträckning som menyn som utmärker Da Vittorio, en av nio italienska restauranger som har belönats med Michelin-stjärnor.

De två bröderna Enrico och Roberto föddes in i den kulinariska världen och båda blev passionerade för matlagning redan som barn.

Restaurangen har haft en otvetydig, dynamisk och livlig kulinarisk stil i över 50 år tack vare den instinktiva känslan hos grundaren Vittorio, familjens överhuvud. Under de senaste åren har hans barn fortsatt utvecklingen genom att integrera tradition med kontinuerliga innovationer i recept och tekniker.    

Idag är det Bruna Cerea och hennes fem barn som driver Da Vittorio. Enrico och Roberto sköter köket, Francesco ansvarar för vinkällaren och catering, Rossella är hospitality-ansvarig på restaurangen och hotellet Dimora, medan Barbara förvaltar Cavour 1880, ett konditori i Bergamo Alta.

Hela familjen samarbetar för att den långvariga framgången med företaget ska fortgå. Det är särskilt tack vare Chicco Cerea, ambassadör för östra Lombardiet 2016, som de införda riktlinjerna har inspirerat och fortsätter att inspirera ett kök som definieras som raffinerat överflöd av matskribenter.

I Brusaporto härskar medlet över stilen, med speciella effekter som inte är relevanta någon annanstans. Bröderna Cerea söker ständigt efter ny inspiration och överraskande råvaror och på ett mästerligt sätt har de kontroll på teknikerna för modern matlagning, som de erbjuder sina gäster med en elegant och överraskande enkelhet, tillsammans med klassiska rätter. Experimentlusta och stolt tradition går hand i hand, tillsammans med en enorm generositet i välkomnandet och i varje liten gest.

Bröderna Cereas specialrecept för Identità Golose
UPPTÄCK MER

Deras matlagning sträcker sig även utanför köket, med ett skarpt och djupt fokus på utbildning och publikationer som delar deras omfattande kulinariska kunskap i en raffinerad stil. Några av titlarna: ”Peccati di gola: trentasei dessert nelle ricette di Enrico Cerea e nelle immagini di Simone Casetta” (Frosseriets synd: 36 desserter med recept av Enrico Cerea och bilder av Simone Casetta), en bok där 36 desserter åtföljs av lika många fantastiska landskap; ”Crudo Damare” (Rått från havet), dedikerad till fisk- och skaldjurens renhet, och en skatt för alla som vill lära sig uppskatta och lära sig mer om rå fisk och relaterade recept. ”Riso” (Ris), som samlar de bästa risbaserade recepten från Da Vittorio och ”Storie e ricette della famiglia Cerea” (Berättelser och recept från familjen Cerea), boken som prisar 50 år av Da Vittorio och berättar om familjens extraordinära äventyr genom bilder av Giovanni Gastel och de recept som symboliserar eran, fotograferade av Paolo Chiodini.

Da Vittorio

Vittorio Relais & Chateaux är en blandning av lombardiska traditioner och kreativa genier. Bröderna Cereas meny som tre gånger belönats med en Michelin-stjärna erbjuder originella och delikata tolkningar av kött och fisk, vilt, skaldjur, tryffel och svamp, men även vegetariska rätter.

De andra kockarna

Bröderna Costardi
SE BIOGRAFIN

Maurilio Garola
SE BIOGRAFIN

Filippo La Mantia
SE BIOGRAFIN

Alfredo Russo
SE BIOGRAFIN

Renato Ardovino
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN