Filippo La Mantia

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Ristorante Oste e Cuoco och Piano Bar (Milano). 

Filippo föddes 1960 i Palermo och upptäckte sin passion för matlagning mycket tidigt, men det var först 2001 som han bestämde sig för att ta på sig kockmössan. Han flyttade till Rom, återuppfann sig som en ”värd och kock” och öppnade ett år senare sin första restaurang Zagara

Filippo La Mantia, gästfrihet i sin renaste form

År 2006 flyttade han till andra sidan jorden, till Indonesien, där han blev konsult för Losari Coffee Plantation Resort på Java. Tillbaka i sitt hemland öppnade han La Trattoria bara ett stenkast från Pantheon, ett projekt som höll honom sysselsatt i tre år. 2015 riktade han sina blickar mot Milano, och med det passande namnet Oste e Cuoco (Värd och kock) är Filippo La Mantias senaste äventyr asett som ett utrymme där gästerna kan känna sig fria och lugna, läsa en tidning eller njuta av en arancina.
Från sina tidigaste erfarenheter från Vucciria-marknaden i Palermo har Filippo lärt sig att identifiera råvaror, en process som börjar med beröring och fortsätter med att involvera alla sinnen. 

Godmorgon från Lavazza, Deliveroo och kocken Filippo La Mantia
UPPTÄCK MER

Med siciliansk tradition som utgångspunkt strävar La Mantia efter att föra in innovation i italiensk mat. Bland de olika för- och huvudrätterna på menyn är citrusdelen, med bland annat en apelsinbaserad pesto, något som verkligen sticker ut.
Sedan 2013 har Filippo La Mantia varit ambassadör för varumärket Lavazza.
I initiativen som genomfördes ingick ett samarbete mellan Lavazza och Deliveroo i samband med International Coffee Day 2017: i två dagar erbjöd hemleveranstjänsten en gourmetfrukost av kocken i begränsad upplaga. Förutom ett paket utvalt kaffe, två espressokoppar och en Lavazza-mokabryggare ingick även Krapfen-munkar eller arancini med limepesto.
Kocken från Palermo deltog i 2018 års upplaga av Care’s, ett etiskt matlagningsinitiativ som hölls i de snötäckta omgivningarna kring Alta Badia.

Oste e Cuoco    

Hans förhållande till matlagning är emotionellt. Och Filippo La Mantia förråder det inte. Hans restaurang är en avspegling av Pantelleria. Cannoli till frukost och aperitifer med nylagad krispig panelle. Couscous and caponata på bordet.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Milano

De andra kockarna

Loretta Fanella
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Pietro Leemann
SE BIOGRAFIN

Luca Fantin
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFIN

Bröderna Costardi
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN