Lionel Giraud
Lionel Giraud
Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:
La Table Saint Crescent (Narbonne).
Michelin-kock som sin far och sommelier som sin mor, man kan verkligen säga att Lionel Giraud är en son av fransk gastronomi. Som ung man lockades han till kökets värld och strävade efter att bli en skicklig kock, precis som sin far.
Efter examen från Sacré-Cœur restaurangskola började Lionel Giraud sin karriär som commis chef på den tvåstjärniga restaurangen ”Les Ambassadeurs” på Crillon Hotel, i Paris.
Han tog sig snart an rollen som köksmästare på kocken Guy Legays restaurang ”L'Espadon” på Hôtel Ritz i Paris, innan han fick jobb på Jacques Chibois restaurang ”La Bastide Saint Antoine” med två Michelin-stjärnor.
Efter dessa ovärderliga upplevelser återvände Giraud till sin hemstad Aude och fortsatte sin karriär som ”chef de partie” för fiskstationen i sin fars restaurang, ”La Table Saint Crescent”.
Hans karriär inom gastronomins värld fortsatte därefter med att han började arbeta på Michel Guérards trestjärniga restaurang ”Les Près Eugénie”, där han jobbade tillsammans med den finländske kocken Olivier Brulard. Han arbetade också tillsammans med kocken Michel Hulin på ”Cabro d'Or”, som också belönats med en Michelin-stjärna. Slutligen blev Lionel Giraud köksmästare på en lyxrestaurang i Bukarest, Rumänien.
Sedan 2003 har Giraud varit köksmästare och chef över restaurangen ”La Table Saint-Crescent”. År 2005 vann han en Michelin-stjärna utöver andra vida erkända priser, inklusive fyra kockmössor från Gault & Millau och titlarna ”Master Restaurateur” och ”Rising Star”.
På ”Table Saint-Crescent” utvecklar han sitt hantverk: en matlagning som består av känslor och förnimmelser som omtolkar lokala, säsongsbetonade produkter. Han överraskar gästerna med originella och noga genomtänkta kombinationer som stimulerar deras sinnen.
Le Table Saint Crescent
Le Table Saint Crescent: en atmosfär genomsyrad av historia med inslag av moderna detaljer. Här följer rätterna på varandra i en raffinerad koreografi av färger och smaker. Allt bär kvalitetsstämpeln av Michelinkocken Lionel Giraud.
De andra kockarna