Luca Fantin

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Bulgari Hotel (Tokyo-Osaka).

Luca Fantin, från Silea i Treviso, kan tacka sin mormor Anita för sin passion för mat. Som 13-åring skrev han in sig på Trevisos restaurangskola och började arbeta deltid på Osteria Nea. Efter studierna fick han sina första riktiga arbetserfarenhet, först lokalt och sedan i Milano, Spanien och Rom.

 

År 2009 sökte Bvlgari Tokyo Restaurants en italiensk kock till sin restaurang, men inte bara en kock, utan de var på jakt efter en ung talang. Jakten ledde dem till en tystlåten trettioårig kock: Luca Fantin, född 1979. Han accepterade jobberbjudandet och blev den enda italienska kocken som kan skryta med att ha haft en Michelin-stjärna ända sedan 2011.

 

År 2014 tilldelades han den prestigefyllda titeln ”Årets kock” av den kulinariska guiden Identità Golose.

Hans matlagning är ”italiensk”, och citattecknen här är nödvändiga. Bvlgari Ginza Towers ursprungliga avsikt att ta med alla de ingredienser som används i det italienska köket till Japan, gjorde det snabbt möjlighet att koncentrera sig mer på lokala marknader och producenter. Detta ledde till att han upptäckte en fascinerande värld och en extremt hög kvalitetsnivå, där han alltid kunde räkna med en god produktion av kronärtskockor, puntarelle och en typ av rädisor som liknar de som finns i Treviso. Smakerna är rena, och han ser inte skillnaderna från de italienska grönsakerna som ett problem, utan snarare som en sporre för att hitta nya kombinationer.

Det finns bara några få undantag: Carnaroliris, extra virgin olivolja och Grana Padano-ost.

År 2018 tog sig Il Ristorante Luca Fantin i Bvlgari Ginza Tower i Tokyo in på den berömda listan över Asiens 50 bästa restauranger, på plats nummer 28. Av de 11 japanska restaurangerna som lyckades ta sig in på listan var Il Ristorante Luca Fantin den enda som inte leds av en japansk kock. 

De andra kockarna

Filippo La Mantia
SE BIOGRAFIN

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFIN

Davide Oldani
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Igor Macchia och Giovanni Grasso
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Renato Ardovino
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN