Monica Galetti 

Chef Patron, Mere 

Monica Galetti är en av Londons mest berömda och välrenommerade kvinnliga kockar. Monica, som är född i Samoa och växte upp i Wellington, utvecklade tidigt ett intresse för mat och blev upplärd som kock i Nya Zeeland. 

1999 flyttade hon till London för att arbeta för Michel Roux Jr. på tvåstjärniga Michelinrestaurangen Le Gavroche. Monicas talang blev snart uppmärksammad och hon avancerade snabbt. Hon blev den första kvinnliga souschefen på Le Gavroche och senare Michels head chef på Le Gavroche des Tropiques i Mauritius 2005.

 

De senaste tio åren har Monica blivit ett välkänt ansikte i tv, som oefterhärmlig programledare och domare i det mycket populära ”MasterChef: The Professionals” på BBC2. På senare tid har hon även programlett två säsonger av ”Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby” på BBC2 tillsammans med The Times krogrecensent Giles Coren. 

Efter sammanlagt tolv år på Le Gavroche lämnade Monica restaurangen 2015 för att tillbringa mer tid med sin man och dotter och fokusera på att hitta den bästa platsen för sin första restaurang i London, Mere, som öppnade 2017 i Fitzrovia. Mere, som passande nog delar namn med Monicas egen mamma, är en smältdegel av kulturella influenser, med det klassiskt franska från hennes man Davids barndom och det exotiska från södra Stilla havet och Nya Zeeland från hennes egen uppväxt, tillsammans med inslag som är inspirerade av hennes resor och de brittiska årstiderna.

 

Monica är författare till två böcker: ”Monica’s Kitchen” och ”The Skills”.

De andra kockarna

Loretta Fanella
SE BIOGRAFIN

Pietro Leemann
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Maurilio Garola
SE BIOGRAFIN

Bröderna Cerea
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN