Shaun Rankin

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Ormer Restaurant&Bar (St.Helier, Storbritannien). 

Shaun Rankin är en berömd Michelin-kock som har en passion för de fina produkterna på Kanalöarna där han bor.

Det finns en landremsa mellan Normandie och Storbritannien. Jersey är den största av öarna i Engelska kanalen och ett populärt resmål bland surfare, affärsmän och gourmander. De kommer från de närliggande kusterna för att prova rätterna som produceras på hans restaurang Ormer, som öppnade 2003 i hjärtat av öns huvudstad, St Helier. Där är Rankin en riktig stjärna, inte bara för att han är programledare för ett framgångsrikt program på en lokal tv-kanal, utan framför allt eftersom hans restaurang belönade honom med en Michelin-stjärna efter att ha varit öppen i bara fyra månader: en rekordtid jämfört med europeisk standard.

01_IMG_Shaun_Rankin
02_IMG_Shaun_Rankin

Hyllad som en ”mästerkock” av matkritiker, publicerade han sin första bok med recept 2011. ”Seasoned Islands” är en samling kulinariska rätter och fantastiska bilder från alla Kanalöarna.

Hans recept förekommer också i ”Yes Chef!” och ”Nigel Haworth’s Obsession”.

Nyligen har Shaun Rankin inlett ett partnerskap med lyxhotellet Flemings Mayfair.   

Flemings Mayfair 

Kocken Shaun Rankins kärlek till Kanalöarna och deras lokala mat återspeglas i menyn på Flemings Mayfair, som erbjuder säsongsbetonade ingredienser som färsk hummer, krabba, ostron, kammusslor och örter handplockade från kusten.

De andra kockarna

Ernst Knam
SE BIOGRAFIN

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN