Simone Zanoni

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Le George i Four Seasons Hotel George V (Paris).

När den 18-årige Simone Zanoni lämnade Gardasjön, hemstaden Salò och sin familj för att söka jobb och lycka i London kunde han nog knappast ha föreställt sig att han tjugo år senare skulle vara den enda italienska kocken i Frankrike som kan skryta med att ha belönats med två Michelin-stjärnor.

 

Detta till sin egen förtjänst, men också tack vare en viss Gordon Ramsay som lät Zanoni ha ansvar över köket på restaurangen vid Trianon Palace i Versailles. Låt oss dock ta det från början. Strax efter Zanonis ankomst till London, och efter att han deltagit i en Cordon Bleu-matlagningskurs, såg han en annons för ett jobb på Ramsays restaurang Aubergine.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02Det ledde till att han mellan 1997 och 2001 först jobbade han som chef de commis och sedan som chef de partie på Aubergine. Mellan 2001 och 2003 ledde Ramsays tro på hans kompetens till att han blev vice chef tournant för Gordon Ramsay Holdings, vilket betydde jobb på tre restauranger: Amarylis, Petrus och Claridge’s.

 

Efter en kort återkomst till Italien för att arbeta en tid på restaurangen Dal Pescatore i Canneto sull'Oglio, åkte Zanoni tillbaka till London, den här gången för att bli köksmästare på det trestjärniga flaggskeppet Restaurant Gordon Ramsay från 2004 till 2007. Ett år senare erbjöd den skotske kocken honom ett nytt äventyr som köksmästare på sin restaurang på lyxiga Hotel Waldorf Astoria vid Trianon Palace i Versailles, där Zanoni år 2009 kom att belönas med två stjärnor på en gång.

Oväntade blandningar omvandlas till vinnande kombinationer

UPPTÄCK MER

Utöver denna bedrift lade Zanoni i februari 2014 till ännu en framgångsrik satsning på sin meritlista genom invigningen av Le Rafael, den första kosher haute cuisine-restaurangen i Paris. Här var utmaningen för den italienska kocken att erbjuda en gastronomisk meny av hög kvalitet, som samtidigt strikt följer kostkraven inom judendomen.

Restaurant Le George   

Le George erbjuder lätta, moderna rätter i medelhavsstil, utformade för att delas på. Det är en gemytlig gastronomisk upplevelse, som tar gästerna på en resa mellan Côte d'Azur och norra Italien. Allt skapat av kocken Simone Zanoni.

De andra kockarna

Denny Imbroisi
SE BIOGRAFIN

Lionel Giraud
SE BIOGRAFIN

Vivien Durand
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Beatriz Gonzalez
SE BIOGRAFIN

Yannick Tranchant
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN