Virgilio Martinez

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Central Restaurante (Lima) 

Virgilio Martinez föddes 1977 i Peru och studerade juridik i Lima innan han började ägna sig helt åt matlagning. Efter att ha deltagit i Cordon Bleu-institutionen mellan London och Ottawa tog han sina första steg in i en kulinarisk miljö när arbetade för kocken Gastón Acurio, som senare skulle utse honom till köksmästare för sin restaurang Astrid y Gaston i Lima. 2010 öppnade Virgilio Central, restaurangen som på bara några år skulle få honom att hyllas som ambassadör för det peruanska köket världen över.  

Restaurangen ligger i hjärtat av Lima, och rätterna på Central signalerar en ny era inom latinamerikansk gastronomi, berömd för livfulla färger och en modig kreativitet. Forskningen om inhemska ingredienser kulminerade i Mater Iniciativa-projektet, och konceptet att presentera dem baserat på landets höjder har gett restaurangen en plats bland de 50 bästa i världen. Efter tre Michelin-stjärnor framröstades Central 2014 till den bästa restaurangen i Latinamerika, medan Lima, som grundades i London 2012, blev den första peruanska restaurangen att ta emot en stjärna i Europa.
Virgilio Martinez är ambassadör för varumärket Lavazza, och år 2017 presenterade han ett antal recept för att marknadsföra Single Origin, sortimentet av kaffe tillägnat förhållandet mellan produkten och landet.   

De andra kockarna

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Albert Adrià
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN