Vivien Durand
Vivien Durand
Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:
Le Prince Noir (Lormont).
Ursprungligen från Pyrenéerna och med en passion för matlagning ända sedan barndomen, drogs Vivien Durand naturligt till att få ett kockdiplom från restaurangskolan i Souillac.
Efter att ha studerat på olika kända restauranger i södra och östra Frankrike påbörjade han sin karriär tillsammans med Alain Ducasse i Monaco. Efter detta fullbordade han också en period som souschef på Grand Hotel i Saint-Jean-de-Luz med Nicolas Masse, innan han år 2005 öppnade sin första restaurang, "La Taverne Basque", tillsammans med sin fru.
Detta följdes av ytterligare en restaurang, "Chez Claire et Vivien" i Écomusée Basque-museet, återigen i Saint-Jean-de-Luz.
Denna unga kock, med avslappnad rock-and-roll-stil och dialekt från sydvästra Frankrike, belönades med sin första stjärna på "Eguiazabal, Le bar à vin" i Hendaye 2013. Michelin-valet var överraskande på den tiden: det var den första restaurangen i den röda guiden som erbjöd tapas som à la carte!
Med uppmuntran av kocken Alain Ducasse, som belönats med flera stjärnor, tog han 2014 över ledarskapet i köket på ”Prince Noir”, i Lormont.
Hans inspiration framhäver det allra bästa i rätterna och han skapar ett alster baserat på en falsk enkelhet för hans teknik är i själva verket mycket raffinerad.
Le Prince Noir
Recepten på Le Prince Noir använder endast färska ingredienser från lokala producenter, två kärlekshandtag, fyra matskedar passion, tre stora glas generositet, en stor dos integration, en kopp galenskap, en stenflisa, en nypa munterhet och framför allt den enorma glädjen att få dela så mycket glädje med alla gäster.
De andra kockarna