Yannick Tranchant

Du kan hitta vårt kaffe i dessa restauranger:

Neva Cuisine (Paris). 

Paris-födda Yannick Tranchant utvecklade en passion för matlagning tidigt i livet när han, efter att ha avslutat kockstudierna, upptäckte den fantastiska världen av bakverk i restaurangen där hans syster arbetade, Sheraton Hotel i Roissy, där han fick arbete som konditor.

Yannick_Tranchant_foto_01
Yannick_Tranchant_foto-02

Han begav sig därefter till Irland där han stannade i sex månader på en fransk gourmetrestaurang och letade efter nya inspirationskällor. Senare återvände han till Frankrike, där han blev andre konditor på La Grande Cascade och avancerade efter två år till förste konditor.

 

Dessa skulle komma att vara de mest avgörande åtta åren av hans karriär, eftersom det var just här som Yannick träffade Beatriz Gonzalez, ställföreträdande souschef ursprungligen från Mexiko och med en examen från Paul Bocuse-institutet.

Yannick_Tranchant_foto-04
Yannick_Tranchant_foto-03

Duon, vars gastronomiska världar och stilar kompletterar varandra, hade samma önskan, att bryta sig loss och öppna en egen restaurang. Så i juli 2011 föddes Neva Cuisine. De öppnade restaurangen tillsammans med Beatriz Gonzalez make Mathieu Marcant, i det 8:e arrondissementet i Paris.

 

På Neva Cuisine uttrycker sig Yannick genom sina rätter med enkelhet och harmoni. Hans efterrätter är signaturprodukter och deras konsistens och temperatur passar perfekt ihop. Hans efterrätter är både lätta och fylliga på samma gång och gör dem som smakar på dem glada.

 

Med inspiration av traditionella franska bakverk, är de en glädje också för ögonen. När han väljer ingredienser läggs tonvikten på enkelhet, inga komplexa eller uppseendeväckande smaker förekommer.

De andra kockarna

Lionel Giraud
SE BIOGRAFIN

Beatriz Gonzalez
SE BIOGRAFIN

Denny Imbroisi
SE BIOGRAFIN

Simone Zanoni
SE BIOGRAFIN

Vivien Durand
SE BIOGRAFIN

Carlo Cracco
SE BIOGRAFIN

Ferran Adrià
SE BIOGRAFIN

Massimo Bottura
SE BIOGRAFIN