Utforska hållbarhet
Ett gott kaffe är som en bra historia: det är ett nöje som bör delas.


Det var under en resa 1935 till Sydamerika som Luigi Lavazza uttryckte sin besvikelse när han såg hur alla kaffegrödor som inte hade sålts förstördes: en upplevelse som drabbade honom hårt och som i slutändan formade hans vision om hur affärsverksamhet bör bedrivas. Sedan dess har vi alltid noggrant uppmärksammat det ekonomiska, mänskliga, miljömässiga och kulturella arvet i de länder där vi arbetar. Under åren har detta översatts till konkreta åtgärder till stöd för producenter och deras lokalsamhällen, liksom genom meningsfull hjälp till organisationer som arbetar globalt. Hur gjorde vi det? Genom att dela vår vision och vårt engagemang med interna och externa intressenter.


Lavazzas mål är att skapa en kontinuerlig cykel där produkt- och processinnovation, kvalitativ spetskompetens och hållbarhet ger näring åt varandra. Detta är möjligt tack vare bidraget från alla de människor som samarbetar med oss för att fortlöpande finna förbättringar på vägen till hållbar tillväxt.


”En värld som förstör naturens tillgångar, är en värld där jag inte hör hemma”
LUIGI LAVAZZA, 1935
Vårt engagemang
Lavazza-familjens affärsinriktning har under fyra generationer förts vidare till producenter, samarbetspartners, medarbetare och konsumenter. Lavazza önskar fortsätta längs denna väg och involvera alla intressenter, eftersom hållbarhet är ett delat ansvar.
UPPTÄCK MER
Lavazza-stiftelsen
Giuseppe e Pericles Lavazza Onlus-stiftelsen som grundades 2004 främjar och genomför ekonomiska, sociala och miljömässiga hållbarhetsprojekt för att stödja kaffeproducerande lokalsamhällen runt om i världen.
UPPTÄCK MER
Hållbarhetsrapporten
Sedan 2014 har Lavazza årligen publicerat sin hållbarhetsrapport för att upplysa om företagets sociala och miljömässiga engagemang och ansvar.
UPPTÄCK MER

 

 

 

Coffee Study Program
En resa från Turin till Dominikanska republiken för att upptäcka världen av hållbart kaffe
LÄR KÄNNA STUDENTERNA