Change for better – lokala kvinnliga ledare
Möt Nadia Medalid Pacaya Grifa som vittnar om Lavazzastiftelsens projekt i Centralamerika.
¡Tierra! For Amazonia är gjord på ett urval exklusiva och hållbart odlade Arabicabönor från ekologiskt certifierade gårdar i Peru, där Lavazzastifelsen är involverade i bevarandet och återplanering av regnskog i Amazonas. Detta kaffe är balanserat och aromatiskt med smak av tropisk frukt, florala undertoner och eftersmak av choklad.
Change for better – lokala kvinnliga ledare
Möt Nadia Medalid Pacaya Grifa som vittnar om Lavazzastiftelsens projekt i Centralamerika.
Nadia Medalid Pacaya Grifa
Nadia Medalid Pacaya Grifa är ordförande för AFIMAD (Indigenous Forestry Association of Madre de Dios). I Peru stöder Lavazzastiftelsen projekt som genomförs av CESVI med syfte att främja bevarandet av befintlig skog och återplantering av skövlade områden. Nadia berättar att tack vare Lavazza har de kunnat återplantera närmare 76 hektar i Amazonas regnskog och köpt en drönare för att förenkla övervakningen av områdena.
Ett kaffe du kan lita på.
Lavazzas ¡Tierra!-kaffen är certifierade med:
Rainforest Alliance
De plantage som får RFA-certifiering måste uppfylla kraven för hållbart jordbruk som främjar miljömässigt ansvar, social rättvisa och ekonomisk hållbarhet.
Ekologiskt
Den ekologiska certifieringen garanterar att kaffet har skördats enligt de produktionsprocesser som beskrivs i europeisk standard.
Handplockat
Kaffet är plockat för hand vilket gör det möjligt att endast välja helt mogna kaffebär. Därmed framhävs smak och arom på bästa sätt.
Ansvarsfull förpackning
Förpackningen för ¡Tierra! for Amazonia är utformad för att vara lättare att återvinna och är tillverkad av homogen plast (PP/PE)