header-karl-ljung-in-lavazza-s-hometown-d_860x480_4

Lavazzas ambassadör Karl Ljung

 

Karl Ljung är en av Sveriges verkliga toppkrögare och en kräsen kaffekonnässör som driver den italienska restaurangen L’Avventura i Stockholm. Karl är en rutinerad kock som gärna utmanar våra föreställningar av det förväntade. Det var bland annat därför han utsågs till ambassadör för Lavazza i Sverige.

 

Karl var imponerad av de kockstjärnor som Lavazza har samarbetat med, till exempel Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani och Ferran Adrià.

 

Eller som han själv uttryckte det:

– Jag måste säga att jag är i gott sällskap, det här är några av världens absolut bästa kockar.

Gästerna vill veta mer om kaffet

 

Enligt Karl har dagens restauranggäster blivit kunnigare och vill veta mer om kaffet.

 

Det är väldigt vanligt att hans gäster vill veta vilket kaffemärke de serverar och vad det finns att välja mellan, man är ofta nyfiken på kaffets ursprung, blandning eller hur det är rostat.

 

Kaffet börjar helt klart närma sig vinet när det kommer till vad gästen vill veta. Karl menar att det är mycket roligare att serva en gäst som är nyfiken på hur han har tänkt när han valt kaffe till sin restaurang.

Extravagant middag med Michaela Forni på L’Avventura

För att lansera de två bryggnyheterna ¡Tierra! Bio-Organic och Qualità Rossa och ytterligare befästa ”Bryggkaffet för finsmakaren” valde vi att samarbeta med influencern Michaela Forni som med sin italienska familjehistoria är en perfect match för Lavazza.

 

Michaela bjöd in sina nära vänner Petra Tungården, Linn Herbertsson, Margaux Dietz, Edita Renlund och Dasha Girine till en VIP-middag signerad Karl Ljung. De hade alla med sig sina respektive och alla gäster fick en kaffe- och matupplevelse utöver det vanliga på den Italienska restaurangen L’Avventura.

 

Kvällen bjöd på italienska delikatesser, specialkomponerade kafferätter av Karl Ljung och extravagant kaffekonst med Andrea Mazza som flögs in från Lavazza Innovation Center i Turin.

 


Top Gastronomi och
tennis i symbios

Vår svenska Lavazza ambassadör Karl Ljung komponerade tillsammans med stjärnkockarna Simone Zanoni och Matteo Baronetto en exklusiv Top Gastronomy-middag på Guide Michelin restaurangen Le George i Paris under Roland Garros. Vi bjöd på en fantastisk trerättersmeny som parades med kaffedrinkar framtagna av Lavazza Training Center. 

Coffee food pairing när det är som bäst.

UPPTÄCK MER