I en värld där förändringen går allt snabbare och där allt är avsett för engångsbruk, upprätthåller Jock traditionerna.
Vad är tradition? För Jock är det den verkliga startpunkten för alla värdiga ansträngningar – särskilt när det gäller matlagning. Traditionen låser upp potentialen som finns i varje ingrediens, belyser dess historia och ursprung.
Hemligheten bakom hans framgångar är hans unika förmåga att kombinera denna uppskattning för kulturarvet med sin egen definition av kreativitet: ”Kreativitet innebär att vara sårbar nog att interagera i ett utrymme eller med en produkt på ett sätt som tidigare varit outforskat, inte uppskattat eller missförstått.”
Hörnstenen i hans restaurang, Orana, är integritet. Det genomsyrar allt, från produktval och hänsyn till ursprunget till hur verksamheten bedrivs. Denna särskilda omtanke, säger Jock, skapar en djup relation mellan hans arbete och Lavazza. Samarbetet tillkännagavs den 21 maj 2018, och Jock säger att han ser fram emot att projekten ska få se dagens ljus.