TILLBAKA
5 minuti
Chefs & Coffee

Jock Zonfrillo: kock med kaffepräglad barndom

Publicerat den 27 februari 18

 

Jock Zonfrillo föddes i en skotsk-italiensk familj i Skottland och hans kulinariska vision omfamnar hela Australien, från dess antika historia fram till idag.

 

Hans stil och filosofi är extremt unik och fullkomligt personlig. Hans kök är en hyllning till måltidskulturen i Australien, inspirerad av aboriginska traditioner. 

zonfrillo-sx
zonfrillo-dx

 

I en värld där förändringen går allt snabbare och där allt är avsett för engångsbruk, upprätthåller Jock traditionerna.

 

Vad är tradition? För Jock är det den verkliga startpunkten för alla värdiga ansträngningar – särskilt när det gäller matlagning. Traditionen låser upp potentialen som finns i varje ingrediens, belyser dess historia och ursprung.

 

Hemligheten bakom hans framgångar är hans unika förmåga att kombinera denna uppskattning för kulturarvet med sin egen definition av kreativitet: ”Kreativitet innebär att vara sårbar nog att interagera i ett utrymme eller med en produkt på ett sätt som tidigare varit outforskat, inte uppskattat eller missförstått.”    

 

Hörnstenen i hans restaurang, Orana, är integritet. Det genomsyrar allt, från produktval och hänsyn till ursprunget till hur verksamheten bedrivs. Denna särskilda omtanke, säger Jock, skapar en djup relation mellan hans arbete och Lavazza. Samarbetet tillkännagavs den 21 maj 2018, och Jock säger att han ser fram emot att projekten ska få se dagens ljus.    

 

”Italienskt kaffe har stil, och en mallighet du bara inte får från en fika någon annanstans i världen.”

Jock Zonfrillo

Den begåvade unga kocken sätter sig ned tillsammans med oss och avnjuter en espresso medan han berättar om sin barndom. Under sin uppväxt tillbringade Jock mycket tid med sin italienska farfar, och han kommer ihåg de häpnadsväckande mängder espresso de äldre männen brukade dricka, dag efter dag.

 

Vid varje viktig händelse och vid varje meningsfull diskussion skulle alltid en kopp kaffe drickas. Det är också därför Jock kommer till slutsatsen att alla viktiga beslut måste tas medan du smuttar på en god kopp kaffe.

 

Dofterna som genomsyrar minnena från hans barndom i Glasgow är en blandning av kaffe, nybakad focaccia och oliver – en doft som är en del av hans DNA, och som för honom till Italien minst en gång per år.

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE 1H
Fisk- och skaldjurssallad på en kräm av buffelmozzarella

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Grillad fläskfilé med krispigt bacon och kaffe- och avokadokräm

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10d
Kaffelikör

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H 30m
Chokladmousse

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Panettone med Coffee Zabaglione

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 15m
Risotto med pumpa och robiola-ost, serverat med korvspett i kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 3H
Kaffetartelett

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE
Cook It Right

Cook It Right

UPPTÄCK MER
MAGAZINE 10H
Vetebröd med Kamut® Khorasan och kaffe

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU
MAGAZINE 10H
Tonfisksallad

SVÅRIGHET
FÖRBERED DET NU