gastronomy-sv-karl-ljunglavazza-karl-ljung-food-pairing-header-v2

Coffee and food paring med Karl Ljung

Karl Ljung har tillsammans med Lavazza skapat en meny med rätter där kaffe matchas med mat för att förhöja smakupplevelsen.

Tonfisktartar med Espresso Tonic

Vi gjorde en tonfisktartar som matchades med en Espresso Tonic. Espresso Tonic är en espressobaserad drink med fruktiga och uppfriskande toner där ingefäran och enbären passar bra ihop med tonfisken. Kaffet bidrar med en fyllighet och ersätter alkoholen vilket passar perfekt för den som väljer alkoholfritt men ändå vill ha en väl matchad dryck till maten.

Vildsvinsragu med Qualità Rossa

Qualità Rossa är en rik och fyllig blandning av Arabica- och Robustabönor med toner av choklad och hasselnöt. Genom att addera bryggmalet kaffe i ragun får vi fram mustiga toner som hjälper till att skapa en djup och rund smak.

Stracciatella med apelsin och Tierra Bio-Organic

Tierra Bio-Organic is a floral and sweet blend made of South and Central American Arabic beans with fruity aromas. The coffee is sprinkled on the top and helps to balance the creamy stracciatella with the fruity notes of the orange. 

 

 

Training Center

Lavazzas utbildningscentrum är det största italienska och internationella centrumet för studier om kaffe. I över 25 år har man utbildat yrkesverksamma inom HoReCa-sektorn här och främjat den italienska kulturen av kvalitetskaffe runt hela världen. Dessutom har man testat en uppsjö nya blandningar.

UPPTÄCK MER