KAKBOTTEN
Smula ner kexen i en skål och blanda sockret och kaffepulvret med kexen.
Smält smöret helt.
Häll det smälta smöret över blandningen och blanda tills du får en jämn smet.
Häll ner ägg och äggulor i en hög, smal behållare, ringla ner oljan och blanda allt med en stavmixer. Häll ner blandningen i en matberedare och tillsätt först mjöl och socker. Därefter tillsätter du citronskal och vaniljextrakt. Knåda tills du får en smidig deg. Låt sedan degen vila i kylskåp i ungefär en timme. Smörj formarna och tryck ut mördegen i dem. Använd cirka 30–50 gram deg per form. Grädda tarteletterna i en vanlig ugn i 180 °C i 10–12 minuter. När de är klara tar du ut dem och låter svalna.
KAKBOTTEN
Smula ner kexen i en skål och blanda sockret och kaffepulvret med kexen.
Smält smöret helt.
Häll det smälta smöret över blandningen och blanda tills du får en jämn smet.
KRÄMEN
Blanda mascarponen, färskosten och florsockret i en skål.
Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten och smält dem därefter i det heta kaffet.
Tillsätt kaffet till krämen och blanda tills du får en jämn smet.
Lägg ett lager kexdeg, ungefär en halv centimeter tjockt, i botten av en enportionsform och låt svalna i kylen i 30 minuter.
Häll kaffekrämen på kexbottnen, upp till cirka en centimeter från kanten.
Låt svalna i kylen i 30 minuter.
Häll ett lager av gelatin, cirka en halv centimeter tjockt, över kakan och ställ i kylen i 6 timmar.
Ställ dem tillsammans på ett serveringsfat och dekorera med en blandning av honungsgelé och kaffepulver.
Det perfekta kaffet för detta recept
Qualità Oro
Söt och aromatisk
Qualità Oro är Lavazzas första kaffeblandning. Den lanserades 1956 och har överlämnats från far till son i över 60 år. Det är ett kaffe för de riktiga finsmakarna, för dem som älskar att njuta av kvaliteten av en fin blandning, varje dag.