Till detta recept behöver du använda mjukt smör, och för att det ska vara mjukt och enkelt att arbeta bör det tas ut ur kylskåpet minst två timmar innan du ska baka. Därefter börjar du med att förbereda kornet och siktar mjölet tillsammans med jästen och mandelmjölet. Detta gör degen lättare och fluffigare.

Ta sedan smöret och blanda det med sockret med hjälp av en elvisp. Vispa tills du får en krämig blandning. Tillsätt äggen, äggulorna/äggulan, kokosflingorna, mjölken, kornet samt mjölblandningen lite åt gången. Blanda alla ingredienser noggrant så att de inte klumpar sig. 

Vik ner från botten och uppåt för att få in luft i smeten och skapa en fluffig, luftig och jämn smet. Smöra formarna till fruktkakorna och fyll dem med smeten.

Den rekommenderade storleken för formarna är 24 x 12 x 8 cm.

Nu behöver du bara sätta in dem i ugnen på en temperatur av 185 °C i 45 minuter.