Till sockerlagen
För att förbereda sockerlagen behöver du bara blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp och sedan låta koka i 9 minuter.
För att förbereda sockerlagen behöver du bara blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp och sedan låta koka i 9 minuter.
Låt vaniljstängerna och kaffepulvret ligga och dra i alkoholen i 7 dagar. Filtrera vätskan som du får fram med hjälp av en pappershandduk eller ett filter. Blöt handduken eller filtret först och pressa ut vattnet. Placera det sedan i ett durkslag eller sil för att filtrera vätskan. Förbered espressokaffet. Blanda sockerlagen (250 g) med alkoholen. Blanda i espressokaffet följt av vattnet för att sänka alkoholhalten. Låt svalna i rumstemperatur. Häll upp på flaska och lägg i frysen. När likören är riktigt kall är den redo att serveras!
Till sockerlagen
För att förbereda sockerlagen behöver du bara blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp och sedan låta koka i 9 minuter.
Till likören
Låt vaniljstängerna och kaffepulvret ligga och dra i alkoholen i 7 dagar.
Filtrera vätskan som du får fram med hjälp av en pappershandduk eller ett filter. Blöt handduken eller filtret först och pressa ut vattnet. Placera det sedan i ett durkslag eller sil för att filtrera vätskan.
Förbered espressokaffet.
Blanda sockerlagen (250 g) med alkoholen.
Blanda i espressokaffet och sedan vattnet för att sänka alkoholhalten.
Låt svalna i rumstemperatur.
Häll upp på flaska och lägg i frysen.
När likören är riktigt kall är den redo att serveras!