De finns i alla typer, smaker och former. Och de är ett av de mest populära fikabröden någonsin. Kaffekakor: De där små delikatesserna som man gärna vill ha, för att tillfredsställa suget efter något sött.
Ingredienser
- 10 g malet kaffet
- 300 g vetemjöl
- 150 g smör
- 100 g florsocker
Tillredning
Till de söta mördegskakorna
Blanda socker och smör tills det blir krämigt. Gör en grop i mjölet, strö över malet kaffe och lägg sedan ner smöret som blandats med sockret i gropen. Häll sedan ner äggen och äggulan i gropen. Börja blanda ingredienserna genom att införliva dem långsamt i mjölet. Knåda tills du får en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i ungefär en timme.
Så här bakar man kakorna
Kavla ut degen med kavel på en skärbräda tills den är så tjock som du vill att kakorna ska vara. Skär ut kakorna med formar. Skoja till det genom att använda många olika former! Placera dem sedan på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i en temperatur av 180 °C i cirka 10–12 minuter