Till tonfisken
Skär tonfiskfilén i fyra bitar och ta bort eventuellt fett.
Skär sedan äpplet i två halvor: låt den ena halvan marineras i citronsaft och den andra i espressokaffe i 10 timmar.
Till tonfisken
Skär tonfiskfilén i fyra bitar och ta bort eventuellt fett.
Skär sedan äpplet i två halvor: låt den ena halvan marineras i citronsaft och den andra i espressokaffe i 10 timmar.
Finhacka mynta och persilja, skär avokadon i skivor och krydda med salt och citronsaft.
Ta det kaffemarinerade äpplet och det citronmarinerade äpplet och skär dem i tunna skivor.
Till såsen
Blanda apelsin, citron, socker och kanel och tillsätt sedan kaffet.
Till moussen
Skala avokadon, blanda fruktköttet med olivolja extra virgin, chili och limejuice och tillsätt slutligen kaffet.
Sila blandningen i en finmaskig sil och tillsätt grädden.
Håll blandningen i kylskåpet innan den hälls i behållaren.
Till garneringen
Låt äpplet marinera i citronsaften, strö över socker och torka i ugnen vid 90 °C i två timmar. Vänd varje halvtimme.
Lägg äppelskivorna, avokadon och tonfisken på tallriken, tillsätt moussen och avsluta rätten genom att hälla dressingen över tonfisken.
Ett särskilt tack till Christian Graziani, tidigare student vid kockskolan IFSE Culinary Institute – School of Haute Cuisine and Patisserie.
Det perfekta kaffet för detta recept
L’espresso Gran Aroma
Mild och aromatisk
L’Espresso Gran Aroma är ett kaffe gjort av 100% Arabicabönor, med milda toner av choklad. Upptäck denna blandning på Lavazzas officiella webbplats.