till degen
Lös upp jäst och socker i ljummet vatten.
Sikta allt mjöl. Blanda hälften av mjölet med vatten och kaffe och tillsätt sedan saltet. Knåda.
Tillsätt sedan resten av mjölet och fortsätt att knåda i ungefär 20 minuter.
till degen
Lös upp jäst och socker i ljummet vatten.
Sikta allt mjöl. Blanda hälften av mjölet med vatten och kaffe och tillsätt sedan saltet. Knåda.
Tillsätt sedan resten av mjölet och fortsätt att knåda i ungefär 20 minuter.
Lägg degen i en skål och täck över skålen med plastfolie. Låt degen jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur (cirka tre timmar).
Lägg bakplåtspapper i en form och pudra botten med majsmjöl för att undvika att brödet fastnar.
Plocka upp degen ur skålen, knåda en stund, skär den i tre delar och lägg den i formarna.
Täck formarna med plastfolie och låt dem jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur i ytterligare två timmar.
Grädda brödet i en temperatur av 200 °C i cirka 20–25 minuter. Sätt en skål med vatten inne i ugnen medan brödet gräddas.
för baconet
Strö lite råsocker över baconskivorna och rosta dem i mikrovågsugnen eller ugnen med grillfunktionen under ungefär en/en och en halv minut.
Skär kaffebrödet i skivor och rosta det. Lägg baconet på brödskivorna och avsluta med att strö över lite råsocker.
Det perfekta kaffet för detta recept
iTierra! Organic filter
Fylligt och aromatiskt
Tierra Bio-Organic är en ekologisk premiumblandning med hållbart odlade Arabicabönor från UTZ-certifierade gårdar i Syd- och Centralamerika. Tierra Bio Organic växer på vackra platåer, som skyddas av trädens skugga och får en härlig syra med smaker som påminner om bär och karamell