TILLBAKA
Kaffematchning

Kaffe, tennis och förstklassig gastronomi

Vad knyter ihop dessa tre världar? Ett ord – passion.

Passion för att leverera under de allra tyngsta förväntningarna, vare sig det är på tennisbanan eller i köket.

I år, under Lavazzas närvaro vid Wimbledon, träffade vi tre välkända kockar för att skapa tre oförglömliga kombinationer av utsökt mat och kaffe.

Vårt utbildningscentrum (där baristor lär sig skapa utsökt kaffe) samarbetade med Lavazzas varumärkesambassadörskockar Shaun Rankin, Carlo Cracco och Ernest Knam. Resultatet? Överväldigande.
 

 

Shaun Rankin utforskade vår Alteco-blandnings omisskännliga toner av honung och hasselnöt, och skapade en rätt som kombinerar den delikata smaken och konsistensen av utsökt kött och fisk. Han kallade den: När tonfisk möter kalv. Vårt utbildningscentrum kombinerade Shauns rätt med en iskaffe toppad med mjukt, luftigt skum: Alteco celebrating Piedmont (Alteco firar Piemonte).
 

02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
02-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Carlo Cracco vågade sig genom ¡Tierra! Colombias exotiska arom och komplexa toner av jasmin, torkad frukt och mjölkchoklad, för att skapa en rätt som är både fantastisk och diskret komplex. Hans mjuka ägg, doften av saffran, sparris och mandel har en skiktad, kvardröjande doft och en utsökt komplexitet av olika smaker. Vårt utbildningscentrum kombinerade den med en unik kombination av kaffe och örter, med Tierra Colombias extrakt, utsökta örter och citrus.
 

03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
03-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx

 

Ernest Knam hyllade omgivningen när han skapade sin rätt, då han till vår Kafa-blandning gjorde en dessert med formen av en tennisboll. Knamace sammanför sockerkaka, cumeopeppar, halvkanderad citron, jasmin, chokladmousse och till och med guld, i skapandet av en aptitretande delikatess som vilar på en bädd av dadlar och kaprismjöl. Lavazzas utbildningscentrum kombinerade detta mästerverk med en energigivande Kafa-kryddad dryck.
 

04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgsx
04-Lavazza-Magazine-coffepairing-wimbledon-imgdx