TILLBAKA
Kaffematchning

Från oväntade kombinationer till en perfekt matchning

Vid första anblicken tycks vissa saker vara så långt ifrån varandra och så olika det bara går. Som en sport och ett kaffemärke, till exempel. Eller sparris och kallbryggt kaffe.

Men det finns personer som kan se förbi dessa ytliga första intryck. De förenar punkterna och hittar en gemensam grund och ibland kan detta leda till extraordinära resultat. De nödvändiga ingredienserna? Hårt arbete, kreativitet och viljan att experimentera.

Under detta års Roland-Garros arbetade Lavazza tillsammans med två Michelin-stjärnkockar och vinnaren av World Pastry Cup, och kombinerade passionen och expertisen hos Lavazzas utbildningscentrum med två utsökta kaffeprodukter: Kafa och ¡Tierra! Brazil.

Syftet? Att använda de aromatiska tonerna av de två Lavazza-blandningarna i en förstklassig gastronomisk meny utvecklad av kockarna, tillsammans med tre perfekta kaffe-kombinationer.

Kombinationerna anfördes av toner av mogna körsbär, honung, dadlar och jasmin för Kafa, och choklad, karamell, hasselnötter och torkad frukt för ¡Tierra! Brazil.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Lionel Giraud skapade ”Esprit d’antipasti, olive café” i kombination med en Voix de la Terre façon-sangria. Simone Zanonis meny bestod av ”Voilaille au parfum de primavera” med Kafa en chaud-froid miel et romarin. Och som pricken över i – ”dulcis in fundo” som romarna skulle säga (mycket passande i detta fall) – Marc Rivières ”Choux pas chous au cafè et noisette du Piémont” med Kafa à la presse sur ratafia et citron. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02