TILLBAKA
Kaffematchning

Av utrymme, tid och smak

Sinnet närmast kopplat till minnet är luktsinnet.

 

Blott en förnimmelse av en doft kan fylla oss med längtan, och med levande bilder och färger från gångna tider. Lukt gör det möjligt för oss att resa i tiden – men den tar oss också över oändliga avstånd i rymden.

 

När Lavazza började samarbeta med den prisbelönta kocken Albert Adrià för att skapa en unik kombination av kaffe och mat, var det doften av den rika, kraftfulla blandningen Lavazza ¡Tierra! Colombia som fyllde hans restaurang Enigma.

hero-coffee-pairing-adria-mosaic-sx
hero-coffee-pairing-adria-mosaic-dx

Spår av tropisk frukt, lakrits och limeskal: en bouquet med tydliga spår av Sydamerika som sätter fart på kreativiteten hos Adrià och Lavazzas utbildningscentrum.

 

En utmärkt kombination av kaffe och mat binder ihop dofter och smaker, kopplar samman dem och berikar dem, samtidigt som den hyllar de unika karaktärerna.

 

Efter en brainstorming satte våra två experter igång med arbetet.

 

Albert skapade en fantastisk rätt, som förenar den fylliga smaken och krämiga konsistensen av gåslever med färska citrustoner av bergamott och en lätt, mycket noggrant framställd ”prägel” av fermenterad sojasås.

Andrea utforskade den sura fräschören av bergamott och grapefrukt och tillverkade ett kallbryggt kaffe, berikat med de komplexa exotiska smakerna av passionsfrukt och mynta.

 

De två utsökta kulinariska kreationerna, med en bouquet av honung, rörsocker, grapefrukt och bergamott, är både milda och uppfriskande.

 

Dagens perfekta kombination:

 

Foie gras confitado con panorera de especias, bergamota y aire de salsa de soja fermentado, av Albert Adrià, och Passion Me 2018, från vårt utbildningscentrum.