Kaffets långa resa: Innan det serveras – från sådd till espressokoppen – passerar kaffet fyrtio par händer. Bakom vart och ett av dessa par händer finns en kultur, ett ansikte, en historia att berätta.
40 Hands är en resa för att upptäcka de människor som har bestämt sig för att ägna sina liv åt passionen för kaffe. Den börjar i ursprungsländerna. Den följer en väg som vecklar ut sig över generationer och breddgrader och som förenas av samma värderingar: ”Respekt, engagemang och ansvar, särskilt mot naturen”, säger Enrique Mancilla Oyos, en peruansk lantbrukare som har samarbetat med oss i många år.
Hans förfäder producerade kaffe i Nagazú men vid den tiden fanns inga vägar så produktionen var begränsad till familjens eget behov.
”Då kom jag till världen”, berättar hans son Abel för oss: ”och Lavazza kom också, nästan samtidigt, med sitt projekt för samhällsstöd som förbättrade vår tillverkningsprocess genom att tillhandahålla den utrustning och kunskap som vi behövde”.