TILLBAKA
8 minuti
Coffee Culture

Earth Defenders: jordens väktare, bakom kameran.

Publicerat den 28 mars 18

Trettiosex bilder, en för varje sida i de tre kalendrarna tillägnade jordens väktare.

En flod av känslor: mod, stolthet, kärlek och hårt arbete, för alltid förevigade av tre stora, internationellt berömda fotografer.

 

Lavazza anförtrodde Steve McCurry den första kalendern i trilogin, den som utkom 2015.

Han är en fotograf som är känd för sin konstnärliga känslighet som han använder för att berätta människors historia i krig, i kulturer som är på väg att försvinna och i gamla och moderna traditioner.

 

 

”När Francesca Lavazza lade fram projektet blev jag både glad och hedrad.”

 

Steve har lovat att hylla Afrika och dess människor med sin värdighet, tradition och historia. Och att hedra dess män och i synnerhet dess kvinnor som utför det hårdaste arbetet.

 

Han lyckades fånga kontinentens själ, energi och värdighet, genom att porträttera landets mat och traditioner. Traditioner som jordens väktare bevarar för sina barn, i en anda av uppoffring och stor passion.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

Detta generationsskifte mellan fäder och söner, tillsammans med den nya visionen som de unga lär ut till de äldre, är ämnet för den andra kalendern som utspelar sig i Latinamerika och som anförtrotts Joseph Anthony Lawrence.

 

Joey L. är en kanadensisk fotograf känd för att ha utforskat avlägsna territorier för att lära sig mer om kulturer som till exempel Indien och Etiopien. Hans foton, som han tagit för Lavazza, visar verkliga och extraordinära objekt i normala situationer, med avsikt att porträttera dessa otroliga jordbruksmetoder och göra dem bekanta för alla.

 

”Vi har lagt mycket tid, resurser och framför allt passion på bilderna.”

 

Varje bild visar temat, Från far till son, med en perfekt balans mellan en ny världsbild och färdigheter som gått i arv i många led.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

”Detta samarbete med Lavazza har varit en unik och magisk upplevelse.”

 

Detta uttalande av Denis Rouvre uttrycker tanken som delas av de tre fotograferna som var involverade i hela projektet, som slutfördes i Asien 2017 med den franske fotografen, känd för sin särpräglade känslighet.

 

Redan från början fann han den sista kalenders ämne We are what we live mycket intressant och stimulerande från ett kreativt perspektiv: att porträttera människan i förhållande till omgivningen.


För att åstadkomma detta förenade han två bilder på ett formellt sätt: på ena sidan människan med sina sedvänjor blottade, och på den andra sidan en plats, en region, ett landskap.

 

 

Han har fotograferat ursprungsbefolkningar, bönder och människor som bor vid havet, och miljön återspeglas i deras ansikten och i deras personlighet. I var och en av dessa personer såg han hjältar som lever i nära kontakt med sitt land: Deras liv är inte lätt, men de lever i harmoni.

 

Steve, Joey och Denis medgav alla när de kom hem efter fotograferingarna att de lärt sig enormt mycket om livet. Förhoppningen är att de har lyckats förmedla de känslor som de har upplevt, och att dessa bilder kan komma att ändra sättet de ses på, på alla sätt.    

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
Earth Defenders: Bakom kameran hos jordens väktare

Coffee Culture

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Ex Machina: tankar om kaffemaskiner

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Mokabryggare

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Turkisk eller cezve

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Kaffepress eller pressobryggare

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Napolitansk kaffebryggare

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Kallbryggt kaffe

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Chemex

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Meditationskaffe

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER