Kaffe marknadsförs i olika former:
Bönor
En rostad böna köps direkt av konsumenten för att kvarna i önskad malningsgrad utifrån tillredning.
Malet
Bönorna genomgår en malningsprocess.
Kaffets malningsgrad (dess kornstorlek) varierar beroende på typen av beredning och med vilket tryck som vattnet extraherar drycken:
• Espresso: fin malningsgrad (tryck på 9 bar)
• Mokabryggare: medelstor malningsgrad (tryck på 0,6 > 0,8 bar)
• Kaffebryggare: grov malningsgrad (gravitationskraft)
Snabbkaffe eller frystorkat kaffe
Detta är en torr produkt som framställs genom att vatten extraheras från rostade kaffebönor och torkas därefter.
Det finns två huvudsakliga metoder för att tillverka lösligt kaffe:
• Frystorkning: Det extraherade kaffet behandlas genom frysning och vakuumförpackning.
• Sprejtorkning: Det extraherade kaffet sprutas in i en förångningstunnel och förpackas därefter i påsar och kan lösas i vatten eller mjölk.
Kapslar
Kapslar används ihop med ett system, där kapseln innehåller en bestämd mängd kaffe som tillsammans med exakt tryckpunkt levererar en perfekt kopp kaffe.