TILLBAKA
A cup with

Mathilde Chatellard

Linjedomare

Så snart det finns tid för en paus, tar Mathilde Chatellard chansen att njuta av en uppfriskande Lavazza islatte. Efter timmar i solen på första parkett på Roland-Garros är en kall dryck helt rätt.

Mathilde tillbringar många timmar i solen, bara några meter från de kändaste tennisspelarna. Inte som publik, utan som linjedomare.

Det är ett svårt arbete, som kräver absolut koncentration. Som ett riktigt proffs låter inte Mathilde sig distraheras av något. Men ibland är det svårt, särskilt när matchen går på centercourten, Court Philippe Chatrier. Där är det svårt att glömma att miljontals fans världen över tittar på dig.

03-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-1-sx
04-Lavazza-magazine-tennis-acupwith-articolo-MathildeChatellard-img-2-dx

”Det är fler människor som ser dig”, säger Mathilde, medan hon smuttar på sin islatte. ”Du vet att dessa matcher sänds på TV. Du måste vara mycket hårdare med dig själv.”

Och mitt på det röda gruset på Philippe Chatrier hände något som Mathilde aldrig kommer att glömma. ”Förra året”, berättar hon skrattande, ”kastade en spelare nästan sin racket i mitt huvud. Under en serveretur halkade racketen ur händerna på honom och jag lyckades undvika den med en hårsmån!”

Mathilde lugnar oss: ”Efteråt bad han naturligtvis om ursäkt. Men det var inte hans fel, han gjorde det inte med flit.”