TILLBAKA
Meno di un minuto
A cup with

Neil Stubley

Banansvarig i Wimbledon

Wimbledon har världens mest berömda gräsbanor med frodigt grönt gräs som sköts med mästerlig skicklighet. Dessa gräsbanor måste, trots allt, uppfylla de strikta normer som världens bästa tennisspelare har.

 

Särskild skötsel, obestridlig professionalism och absolut åtagande krävs för att uppfylla dessa förväntningar. Dessa är de egenskaper som den banansvarige i Wimbledon helt enkelt måste besitta. Idag pratar vi med Neil Stubley, som besitter den hedersamma och ansvarsfulla rollen.

 

Det är en kall och fuktig dag – bra för gräsmattan kanske, men den låga temperaturen gör att Neil längtar efter en varm, god dryck. Den utsökta mockan vi förbereder åt honom, med krämigt skum och chokladströssel, gör susen.

4.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img1-sx
5.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img2-dx

 

”Jag ansvarar för alla gräsbanor här, liksom för de team som arbetar med dem”, berättar han för oss. ”Vi ser till att spelarna är nöjda och att förutsättningarna för spel på banorna är de bästa.”

 

Att lyckas med dessa uppgifter kräver hårt arbete och ett orubbligt engagemang. ”Vi klipper gräset varje dag”, säger Neil, ”och sedan märker vi ut linjerna bakåt så att de är ljusa och tydliga, också det varje dag.”

 

Allt detta sker inför matcherna. Men arbetet fortsätter också efter det att spelarna lämnat banorna. Då borstar, vattnar och täcker Neil och hans team till sist banorna. ”Vi gör dem redo för natten”, säger han. ”Sedan upprepar vi samma process följande dag.”

 

Det är ett tufft jobb, men resultatet är enastående. Och Neil kan ha gjort en annan mycket viktig insats för Wimbledon, utöver hans viktiga arbete med gräsbanorna ...

”När jag tog över efter min företrädare 2013, fick vi en brittisk vinnare.” Andy Murrays seger detta år var den första brittiska triumfen i Wimbledon på 77 år.

”Kanske var det för att jag började här”, tillägger han med ett leende.   

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
Det perfekta paret

Manifesto

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
En stigande stjärna

Agassis dagbok

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Galleri Roland-Garros 2018

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Australian Open 2018

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
US Open 2017

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Australian Open 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
US Open 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Wimbledon 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Roland-Garros 2016

Galleri

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Wimbledon 2017

Galleri

UPPTÄCK MER