Lavazza med Eataly
Förstklassigt kaffe i nya exklusiva former.


Lavazza och Eataly har ett gemensamt mål: att främja det bästa av Italiens mat så att alla ska kunna få förträffliga sinnesupplevelser. Eataly upphöjer den italienska kulturen i världen. I detta sammanhang är Lavazza – Italiens favoritkaffe sedan 1895 – ett måste vid höjdpunkten av sådana smakupplevelser.

Regionala kaffesorter
En sinnenas resa i Italiens regioner för att återupptäcka smaker från förr i en kopp. Lavazzas regionala kaffesorter är produkter som är kopplade till den mest autentiska traditionen, tillsammans med mer innovativa originalrecept som skapats särskilt för Eataly av Lavazzas utbildningscentrum.
Bavareisa torinese
En Turin-specialitet med anor från 1700-talet, från vilken den berömda ”bicerin” härstammar och som avnjutits av berömda personligheter som Cavour, Dumas och Hemingway. Den ursprungliga ”bavareisa”-drycken är en blandning av kaffe, choklad och gräddmjölk, som sötats med sirap.
Paduanskt kaffe
Kaffe med mintgrädde och en gnutta kakao, är en specialitet från Padua. Det har varit populärt bland intellektuella, politiker, akademiker och studenter som besökt stadens barer sedan 1800-talet.
Salentino-kaffe
Det uppfanns på 1950-talet i en liten bar i Lecce, där det blev en riktig sommarspecialitet. Tillreds genom att kombinera is, mandelmjölk och espresso, så att kaffet kyls medan smaken bevaras.
Neapolitanskt kaffe
En riktig klassiker som bygger på kombinationen av kaffe och hasselnöt. Idén går tillbaka till medeltiden, till Neapel naturligtvis, men spreds snabbt i hela Italien och även i Europa.
Kalabriskt kaffe
Kaffe, konjak och lakrits: Dessa är de tre ingredienser som utgör grunden för detta kalabriska recept. Lakritsodling är en tradition i södra Italien som historiskt främst förekom i Kalabrien. Det står nu för över 80 % av den inhemska produktionen.

Här hittar du oss
Du kan njuta av den unika smaken av Lavazza-kaffe i Eatalys saluhallar runt om i världen.
<p>Milano</p>

Milano

<p>New York Flatiron</p>

New York Flatiron

<p>New York World Trade Center</p>

New York World Trade Center

<p>Chicago</p>

Chicago

<p>Boston</p>

Boston

<p>Saint Paul</p>

Saint Paul

<p>Köpenhamn</p>

Köpenhamn

<p>Moskva</p>

Moskva