Produktionsanläggningar
Kaffe, passion och expertis i Lavazzas produktionssystem

Lavazzas industriella system är indelat i sex produktionsanläggningar: tre finns i Italien, en i Frankrike, en i Indien och en i Brasilien. Produkterna som tillverkas i Italien är även avsedda för den internationella marknaden, medan produkterna från anläggningarna i utlandet är för den lokala marknaden.

I världen
Turin
Turin
Den första historiska anläggningen
Rostning och förpackning av bönor och malda produkter (rostat och malet). Anläggningen i Turin är en av de största och modernaste anläggningarna i världen för kafferostning och ‑produktion. Varje fas i processen är automatiserad och styrs av ett datasystem.
Gattinara
Gattinara
Där automatisk distribution föddes
Kapslarna för systemen Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE och Lavazza A Modo Mio tillverkas i Gattinara. Företaget har nyligen gjort viktiga investeringar för att öka produktionstakten och för att tekniskt uppgradera anläggningen.
Pozzilli
Pozzilli
Från Italien – koffeinfritt kaffe till hela världen
Produktionsanläggningen i Pozzilli grundades 1991 och används för att avlägsna koffeinet från grönt kaffe genom en naturlig metod som använder koldioxid, en förening som finns i luften vi andas och i det kolsyrade vatten vi dricker.
Frankrike
Frankrike
På den franska marknaden med Carte Noire
År 2016 integrerade Lavazza den franska produktionsanläggningen i Lavérune, i regionen Languedoc-Roussillon, i sin industriella struktur. Därmed placerade man sig på en av världens fem viktigaste kaffemarknader, som idag är den näst viktigaste för företaget.
Indien
Indien
Produkter för den lokala marknaden av varuautomater
År 2007 öppnade Lavazza koncernens nionde dotterbolag i Indien. Den indiska produktionsanläggningen i Sri City, i delstaten Andhra Pradesh, täcker behoven för den lokala marknaden av varuautomater och producerar kaffe för den inhemska marknaden.
Brasilien
Brasilien
Från Bemposta, kaffe för Brasilien
År 2008 förvärvade Lavazza de två företagen Café Grão Nobre och Café Terra Brasil. Den brasilianska produktionsanläggningen för rostning i orten Tres Rios, i delstaten Rio de Janeiro, tillgodoser den lokala restaurangbranschens behov.