1927
Uppväxt – från en butik till ett litet företag. Under de första åren efter första världskriget fick Turin ett uppsving: Fiat började tillverka bilar på fabriken i Lingotto och Lavazzas butik växte till ett litet företag.
1927
Innovation

Luigi Lavazza SpA grundades 1927, på Corso Giulio Cesare 65. Företaget bestod av Luigi Lavazza, hans fru Emilia och barnen Maria, Mario och Giuseppe (som kallades Beppe). De bildade företaget Luigi Lavazza, med ett kapital på 1,5 miljoner lire. Efter denna inledning började erövringen av regionen med hjälp av en bilpark och ett försäljningsnätverk. Det är med stort nöje vi betonar de viktiga rollerna som de två kvinnorna – Emilia och Maria – spelade bland de fem grundarna.

Produkt

Det var under dessa år som Lavazza implementerade Pergamin: en förpackning med två lager papper som bevarar kaffets alla smaker. Detta gjorde det möjligt för familjer att köpa större mängder kaffeblandning och förvara den i flera dagar hemma. Det var det första steget mot den Lavazza-förpackning som vi fortfarande ser i butikerna idag.

Kommunikation

Företagsnamnet – Luigi Lavazza – visas i häftet för figursamlingen ”Concorso del Leone” (1937), bredvid samlingar för andra företag som också deltog i initiativet.

Fortsätt resan
1947