Kaffeupplevelse
En resa för att upptäcka kaffets värld, guidad av experterna från vårt utbildningscentrum.

Vårt utbildningscentrum täcker in alla huvudaspekter av kaffekulturen, från kaffets ursprung till avsmakning och professionella tillredningsmetoder, tack vare den specifika kunskap som vårt expertteam innehar.

Tillredningsmetoder

Lavazzas utbildningscentrum erbjuder kurser för yrkespersoner om kaffets tillagningsmetoder, från de mest traditionella till de mest innovativa.

MOKABRYGGARE
MOKABRYGGARE
Varje italienskt hushåll har en mokabryggare
Mokabryggaren har blivit synonym med det italienska kaffet och är kanske det mest använda köksredskapet i italienska hem. Sedan den stilbildande Bialetti-modellen från 1933 har åtskilliga modeller som tillverkats hjälpt till att sprida den italienska kaffetraditionen över hela världen. Den är enkel att använda, men det finns några små knep för att göra utsökt kaffe. Vattentemperaturen, mängden malt kaffe, värmeintensiteten – upptäck alla knep för att laga det perfekta kaffet!
CHEMEX
CHEMEX
Kaffebryggaren som erövrade MoMa
En unik och sofistikerad design präglar den mest globala kaffebryggaren av alla. Den uppfanns av en tysk kemist i USA 1941. Chemex uppskattas nu av alla kaffeälskare. Fascinationen för den ligger i den ritual som är en del av kaffebryggningen: valet av filter, tekniken för att hälla vattnet, tajmningen. Det är ingen tillfällighet att den mest eleganta kaffedropparen nu finns utställd på MoMA, Museum of Modern Art, i New York.
KALLBRYGGT KAFFE
KALLBRYGGT KAFFE
En internationell stjärna
USA har gjort kallbryggt kaffe känt i kaffevärlden, men konsumtionen började i Japan på 1600-talet. Härifrån tog nederländska handelsmän med sig kallbryggt kaffe till resten av världen, vilket förklarar varför det även kallas Dutch Coffee eller Kyoto Coffee. För att tillreda denna dryck behöver man ett kallbryggningstorn ... och en massa tålamod! Hemligheten bakom tillredningen ligger i vattnets långsamma väg genom det malda kaffet, en droppe i taget.
NEAPOLITANSK KAFFEBRYGGARE
NEAPOLITANSK KAFFEBRYGGARE
Förberedelsen av tusen detaljer
Den historiska neapolitanska kaffebryggaren har faktiskt sitt ursprung i Frankrike 1819 och sägs ha designats av en parisare vid namn Morize. Med årens lopp har dock ”cuccumella” blivit en av symbolerna för Neapels kultur och tradition. En neapolitansk kaffebryggare kräver en hel del förberedelser och sinne för små detaljer. Processen är precis lika delikat och genomarbetad som en kemisk formel. Här är allt du behöver veta om hur man njuter av en ”tazzulella” av perfekt kaffe!
PRESSBRYGGARE ELLER FRANSKPRESS
PRESSBRYGGARE ELLER FRANSKPRESS
Idealisk för kaffe men även för te och infusioner
Pressbryggare, franskpress, melior, cafetière à piston, fransk kaffebryggare – detta extraktionssystem har lika många namn som antalet länder där det används. Den är idealiskt för att tillreda te och infusioner och har en distinkt design och en unik teknik för att separera vattnet från det malda kaffet. Oavsett vilken dryck du föredrar, upptäck hemligheterna för att använda den när den är som bäst.
ESPRESSO
ESPRESSO
Espresso betyder ”gjord på ett ögonblick”
Den första prototypen för en espressomaskin presenterades 1855 på världsutställningen i Paris. En särskild extraktionsprocess gör espresso till en koncentrerad dryck med intensiv smak och arom.
Espresso: Italienskt kaffe över hela världen


Espresso är känt som det ultimata italienska kaffet. Dess viktigaste egenskaper är ett perfekt crema, en fyllig smak och en intensiv arom. Att dricka en espresso är en komplett sinnesupplevelse som innefattar syn, lukt och smak.

banner-mobile
Coffee Roots: varifrån kaffet kommer
Lavazza ville fira denna unika produkts historiska rötter. Coffee Roots är en resa som spårar kaffets ursprung, den magiska bönan, när den tog sig till västvärlden, och utforskar dess betydelse i olika kulturer.

Projektet, som även blivit en bok skriven av den ”gastronomadiska” journalisten Vittorio Castellani (alias Chef Kumalè), utforskar de tusen olika sätt på vilka kaffet anpassats för att passa smaken och sederna hos de många olika människor som dricker det varje dag.

Även om espresso idag kan betraktas som ”kaffets universella språk som delas mellan fem kontinenter, är det viktigt att komma ihåg att varje land har sina egna ’lokala dialekter’ som finns kvar än idag: de ritualer, ceremonier, seder och sätt att dricka kaffe som är förknippade med individuella traditioner” (Chef Kumalè).
Traditionella recept

Att tillreda kaffe är en skön konst som för med sig berättelser och traditioner från hela världen.