KaffeskolanLavazzas utbildningscentrum är en guide och referenspunkt för proffs inom cateringbranschen. Det levererar fulländade lösningar med kurser, workshoppar, vidareutbildning och praktisk utbildning för de som har valt att omvandla sin passion för kaffe till ett jobb.


Coffee culture
Världens största skola som sprider espressokulturen anordnar ett utbildningsprogram och ger insikter i provsmakning. Allt du behöver veta – kaffets alla hemligheter, dess historia, hur man bäst tillreder det och provsmakningsmetoder – för att bli en allsidig finsmakare av världens mest konsumerade dryck efter vatten.
Expertråd
Att i grunden lära känna kaffet innebär inte bara att man kan ange dess egenskaper och var det kommer ifrån, utan också att man vet hur man bäst ska kunna ge råd till proffsen i branschen och hjälpa dem att utveckla sina färdigheter. För tekniska rådgivare från Lavazza är kompetens, kunskap och tillförlitlighet centrala begrepp i deras kundrelationer.
Verksamhet och ledning
En barista är inte längre bara en tekniker utan också, och kanske viktigast av allt, en manager. Förutom djupgående teoretisk och praktisk kunskap om kaffe och att generera kundlojalitet, hanterar de också lokalerna och kontroll av räkenskaper. Ett riktigt proffs känner till hemligheterna bakom ett perfekt kaffe och hur han eller hon hanterar sitt affärsutrymme, sina produkter och redskap och, framförallt, omsättningen.